Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 juni 2017 Kom naar SAIL Den Helder 2017 van 22 tm 25 juni 2017

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De 5e editie van SAIL Den Helder van 22 juni 2017 tot en met 25 juni 2017 is met ruim 30 Tall Ships groter dan ooit. Zowel internationale Tall Ships als schepen van het nationale varende erfgoed brengen een bezoek aan de stad in de Kop van Noord-Holland.

Ook marineschepen doen Den Helder aan, omdat het evenement gecombineerd wordt met de Marinedagen. De provincie is hoofdsponsor van Pre-Sail Texel en founding partner van SAIL Den Helder.

Pre-Sail Texel op 21 juni

Voorafgaand aan SAIL Den Helder vindt Pre-Sail Texel plaats. Op woensdag 21 juni spreekt Boris van der Ham de 'Rede van Texel' uit in het Zeemanskerkje in Oudeschild.

In de avond is er een gratis havenconcert met optredens van onder anderen Tim Akkerman, The Cool Quest en Ali B met band. Kijk voor meer informatie op de website Pre-Sail Texel - www.presailtexel.nl

SummerLabb op boorplatform

Speciaal voor SAIL is het boorplatform aan de Nieuwediepkade open voor publiek!

Op dit gas- en olieboorplatform biedt SummerLabb bezoekers een sneakpreview van een toekomst vol verrassingen.

SummerLabb - www.saildenhelder.nl/summerlabb-508.html - is een rondreizend duurzaamheidspaviljoen dat op festivals en evenementen staat om bezoekers te laten voelen, proeven en ruiken aan innovaties en de toekomst.

De provincie biedt op SummerLabb een aantal Noord-Hollandse start-ups een podium om bezoekers kennis te laten maken met hun innovatieve zeewierproducten. Kom langs om een zeewierhapje te proeven.

Praat mee

Op 24 juni 2017 staat de huiskamer van Jouw Noord-Holland voor het boorplatform. Kom naar de huiskamer en laat weten welke koers Noord-Holland moet varen en hoe jouw Noord-Holland er in 2050 uitziet.

Vuurwerk

Zowel op vrijdag 23 als op zaterdag 24 juni 2017 wordt de dag afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Meer informatie

Alle informatie over SAIL Den Helder staat op de website www.saildenhelder.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna