Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 26 april 2017 Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor Hondsbossche Duinen

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - De Culturele Prijs Noord-Holland ging naar kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikte de prijs uit op woensdag 19 april 2017.

Het is de 26e keer dat deze prijs door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland wordt toegekend.

De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit unieke kustversterkingsproject in een nieuwe fase gebracht. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal - via de route van natuur - duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid én inbreng van velen in de omgeving', aldus het juryrapport van het Cultuurfonds.

Samenwerking

Kust op Kracht, het kustversterkingsproject bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, is een samenwerkingsproject van Hoogheemsraadschap, Rijkswaterstaat en de Provincie. Door de inzet van Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer is elders nieuwe natuur gerealiseerd, zo vindt het Cultuurfonds.

Andere samenwerkingspartners van Kust op Kracht zijn de gemeenten Bergen en Schagen. Het geld van de prijs is besteed aan zeven informatiepalen over de natuur. Ze worden geplaatst in de Hondbossche Duinen, Zandpolder en in de Uitlandsepolder.

Culturele Prijs Noord-Holland

De Culturele Prijs Noord-Holland is in 1990 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, een groep van personen of een instelling, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied in het algemeen, op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening in het bijzonder of op het gebied van natuurbehoud. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden en een kunstwerk, dit jaar uitgevoerd door de jonge talentvolle ontwerper in opleiding Asefeh Tayebani, student van de Gerrit Rietveld Academie.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna