Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 april 2017 Nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland - opening op 19 mei 2017

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Er is de afgelopen jaren flink gewerkt aan de realisatie van nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland. Ruim 770 kilometer aan routes ligt nu klaar voor eindeloos veel wandelingen door mooie landschappen, natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties.

Dankzij Provincie Noord-Holland en de gemeenten Hollands Kroon, Den Helder en Schagen zijn er 115 wandelroutes samengesteld en aaneengeschakeld tot een wandelnetwerk. Samen vieren we deze uitbreiding van het Wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland. We maken een prachtige voorjaarswandeling van zeven kilometer vanaf het nieuwe startpunt in het historische plaatsje Winkel.

Gedeputeerde Jaap Bond, wethouder Theo Meskers, wethouder Odd Wagner en wethouder Sigge van der Veek, van de gemeenten Hollands Kroon, Den Helder en Schagen zullen op 19 mei 2017 om 13:00 uur samen de openingshandeling uitvoeren.

Daarna start de wandeling. Omdat de route deels door weilanden en over grasdijken gaat, raden wij aan om stevige schoenen te dragen. Bij ontvangst en na afloop staat er een kopje koffie voor je klaar. Ook is er voor iedereen een leuke goodiebag.

Meld je aan vóór 1 mei 2017 door een mail te sturen aan . Er kan maar een beperkt aantal wandelaars deelnemen, dus schrijf je snel in!

Meer informatie over wandelen in Noord-Holland op www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna