Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 februari 2017 Zorg voor Sport Den Helder kent twee winnaars

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - 'Laat sport naar ons toekomen'. Dit is het winnende initiatief waarbij sportactiviteiten voor mensen met een beperking op locatie gegeven gaan worden. Dat plan van Esdégé Reigersdaal, Divino Sports en ROC Den Helder is beloond met een bedrag van 6.000 euro.

Een ander winnend idee is 'Retro Crossfit'. Dit is een plan om met ouderen twee keer per week buiten te gaan sporten. Dit idee werd beloond met een bedrag van Ä 4.000,-. Het bleken namelijk de twee beste ideeën om mensen te activeren via sport en beweging zodat zij kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving.

De gemeente had hiervoor een prijsvraag uitgeschreven als aanloop naar de conferentie Zorg voor Sport. Die bijeenkomst voor Helderse sportverenigingen en zorgorganisaties vond op vrijdag 27 januari 2017 20117 plaats in 't Wijkhuis in Nieuw Den Helder.

Dat het goed mogelijk is om zorg- en sportaanbieders in Den Helder aan elkaar te verbinden bleek niet alleen uit de 13 ideeën hiervoor die de gemeente mocht ontvangen. Ook tijdens de conferentie zelf kwamen succesvolle voorbeelden en aansprekende verhalen aan de orde. Alle met als doel ervoor te zorgen dat zorg- en welzijnsaanbieders in Den Helder meer oog krijgen voor de meerwaarde van sport en andersom, zodat sportaanbieders hun poorten letterlijk en figuurlijk meer gaan openstellen voor kwetsbare mensen die buiten de boot vallen. Samen kunnen zij zich richten op een aangepast beweeg- en sportaanbod voor mensen die bijvoorbeeld lange tijd ziek zijn of om andere redenen niet vanzelfsprekend kunnen deelnemen aan reguliere sport- of beweegactiviteiten.

Zo verzorgt 't WAD (dat mensen ondersteunt met niet-aangeboren hersenletsel, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en/of een combinatie daarvan) de was van de rugbyclub. Daarnaast deden de deelnemers in diverse sessies inspiratie op om elkaar via projecten te vinden.

Als voorzitter van de jury overhandigde wethouder Trees van der Paard de geldcheque aan de prijswinnaars. De wethouder: "Zorg-, welzijns- en sportorganisaties weten elkaar steeds beter te vinden en daar zijn wij heel enthousiast over. Het leidt ertoe dat kwetsbare inwoners van Den Helder door sporten en/of bewegen optimaal kunnen deelnemen aan de samenleving."

Het prijzengeld is bestemd voor de uitvoering van de plannen. De jury bestond uit Trees van der Paard wethouder Jeugd, Cultuur en Sport, Jorina Baars, wereldkampioen kickboksen en Arie Verhaar, directeur Opvoedpoli. De gemeente heeft de bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Omring, Esdégé Reigersdaal, Sportservice Den Helder, Sportfederatie, JVC en de GGZ Noord-Holland Noord.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna