Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 28 oktober 2016 Opening wandelroute 't Huys te Nuwendore met Westfries Genootschap op 31 oktober 2016

Maandagmiddag 31 oktober 2016 om 15.15 uur opent wethouder Sigge van der Veek de wandelroute bij Eenigenburg op Westfriese wijze. Dit gebeurt bij 't Huys te Nuwendore en de Westfriese Omringdijk.

De wandelroute maakt deel uit van het nieuwe wandelnetwerk in de regio, dat in totaal zo'n 580 kilometer groot wordt en naar verwachting in april 2016 2017 gereed is. Speciaal bij Eenigenburg is de wandelroute opmerkelijk Westfries. Dat is tijdens de opening te merken. Middenin het kasteelterrein ligt een put. Ooit stond hier een afdak boven, dat door het Westfries Genootschap werd geschonken.

Het afdak is verplaatst richting de dijk en opgeknapt omdat het niet meer paste bij de huidige vormgegeven ruïne. De wandelroute voert langs het afdak en is nu voorzien van een passende tekst.

Ina Broekhuizen-Slot, schrijfster van tal van verhalen, gedichten en bijdragen voor de West-Friese kalender en een vijftal romans, draagt deze middag de tekst van het bord voor. Alvast een klein stukje:

mens, sta even stil en kijk
naar 't vlakke land hier achter dijk
en weet dat er op deze grond
ooit 't Huys te Nuwendoorn stond.

Hoe dit verder gaat? Dat kan elke wandelaar na maandagmiddag verder lezen op het bord.

Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk in de regio kreeg op 11 oktober 2016 een begin, toen drie wethouders het eerste overstapje plaatsten. In het netwerk worden bestaande wandelroutes in de Kop van Noord-Holland aangevuld met meer wandelmogelijkheden.

Dat gebeurt door de aanleg van wandelbruggen, overstapjes en trekpontjes.

Hierdoor zal het wandelnetwerk in de regio 580 kilometer groot worden. De verwachting is dat het geheel in april 2016 2017 klaar zal zijn. Alle routes worden uitgevoerd in de stijl van het Wandelnetwerk Noord-Holland, met 46 startpunten.

Hiervan zijn er 18 in Schagen. Bij elk startpunt kan de wandelaar kiezen uit routes van 5 tot 10 kilometer, elk met een eigen routekleur bewegwijzerd.

Recreatie Noord-Holland voert dit project uit in opdracht van de drie gemeenten en met subsidie van Provincie Noord-Holland.

Website: www.wandelnetwerknoordholland.nl/
Google Play: play.google.com/store/apps/details?id=nl.wandelnetwerknoordholland.apk
App Store: itunes.apple.com/us/app/wandelnetwerk-noord-holland/id964066074

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna