Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 december 2013 Platform zorgtoerisme voor ondernemers in de vrijetijdssector

Hotel de Rijper Eilanden was op 18 november 2013 jongstleden het decor voor het werkcongres 'Zorgtoerisme' georganiseerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN). Tijdens het congres kwamen de mogelijkheden en kansen aan bod op het gebied van zorgtoerisme voor toeristische/recreatieve ondernemers en gemeenten. Met een opkomst van ruim 70 deelnemers blijkt er veel belangstelling te zijn voor deze niche-markt. NHN richt daarom een platform op om kennis uit te wisselen en in contact te komen met mogelijke samenwerkingspartners.

Onder zorgtoerisme worden alle vormen van toerisme verstaan van mensen met een zorgbehoefte. Voorbeelden zijn bezoekers met een lichamelijke of geestelijke beperking, mensen die na een ziekenhuisopname willen herstellen of hotelgasten die dagelijks medische zorg nodig hebben, zoals een nierdialyse.

Als ondernemers zich (ook) richten op zorgtoerisme, kunnen bezoekersaantallen en daarmee omzet worden vergroot. Ondernemers en gemeenten willen dit verder uit te werken en hebben NHN gevraagd de regie in deze ontwikkeling op zich te nemen.

NHN gaat daarvoor een platform oprichten om kennis uit te wisselen en in contact te komen met partijen en ondernemers die willen samenwerken binnen dit thema.

Daarnaast zorgt NHN ervoor dat informatie over de toegankelijkheid van een bestemming voor zorgtoerisme beter ontsloten wordt.

Bent u actief in de toeristische sector en wilt u meer weten over dit onderwerp of een rol spelen in het platform? Neem dan contact op met Tineke van Schaik van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord via 072-5195774. (bron: Leisure Board Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna