Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 24 oktober 2013 33 boerderijen dingen mee naar Noord-Hollandse Stolpenprijs - prijsuitrijking op 6 december 2013

Voor de Stolpenprijs 2013 zijn 33 inzendingen ingediend. De Stolpenprijs is een prijs van de provincie Noord-Holland voor de opdrachtgever van de beste herbestemming van een stolpboerderij.

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van landschapsarchitect Lodewijk Baljon. Gedeputeerde Elvira Sweet reikt de Stolpenprijs 2013 uit op 6 december 2013 in het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem.

Met de Stolpenprijs 2013 wil de provincie voorbeelden en aandacht genereren voor succesvolle herbestemmingen van stolpboerderijen. De provincie biedt daarmee informatie en inspiratie aan toekomstige opdrachtgevers van stolpverbouwingen.

De prijs is uitgeschreven in het kader van het Jaar van de Stolp.

Jury

Een vakkundige jury selecteert maximaal vijf boerderijen die ze zal bezoeken.

Daarna wijst de jury de winnaar van de Stolpenprijs 2013 aan. De jury bestaat uit Lodewijk Baljon (Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, voorzitter van de jury), Haiko Meijer (Onix architecten), Dorine van Hoogstraten (architectuurhistoricus, voorzitter erfgoedcommissie WZNH adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit) en Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland, Castricum). Marijke Beek (Beek & Kooiman Cultuurhistorie) is secretaris van de jury. Op verzoek van de provincie wordt de Stolpenprijs 2013 georganiseerd door Architectuur Lokaal.

Prijsuitreiking

Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland, reikt de Stolpenprijs 2013 uit. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 6 december 2013 in Haarlem.

Juryrapport en prijs

Bij de prijsuitreiking wordt een publicatie gepresenteerd. Dit juryrapport bevat onder meer een artikel over de opgave en de context van de stolpverbouwing, een beschrijving van de vijf genomineerde projecten, informatie over alle andere inzendingen en het oordeel van de jury. Hiernaast bevat het rapport aanbevelingen en praktische adviezen van de jury voor toekomstige stolpverbouwers. Het juryrapport wordt digitaal gepubliceerd en zal ook als print on demand op papier verkrijgbaar zijn. De prijs bestaat uit een speciaal voor deze gelegenheid door Waling Lopez ontworpen trofee. Na de prijsuitreiking worden de inzendingen overgedragen aan de Boerderijenstichting Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna