Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 september 2013 Bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten sluit eind september 2013

HHNK logoBron: HHNK - Bezoekerscentrum De Dijk te Kijk in Petten sluit dit jaar eerder zijn deuren omdat er een nieuwe tentoonstelling komt. De laatste openingsdag is zondag 22 september 2013. Vanaf het voorjaar van 2014 kunnen bezoekers de nieuwe, interactieve tentoonstelling bezoeken waarin veel aandacht zal zijn voor het verloop van de kustversterking.

Informatie over kustversterking

We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om een tijdelijk informatiecentrum in te richten, zodat geïnteresseerden ook tijdens de sluiting van De Dijk te Kijk gemakkelijk informatie kunnen krijgen over de kustversterking. Alle actuele informatie is te vinden op: http://www.kustopkracht.nl/ Indien er een tijdelijk informatiecentrum wordt ingericht, dan wordt dat vermeld op deze website.

Vergunningen

Strandbezoekers die hun vergunning nog moeten inleveren kunnen dat doen t/m 22 september 2013. Daarna is de eerstvolgende mogelijkheid om dat te doen na de verbouwing in het voorjaar van 2014. Meer informatie:

Welkom t/m 22 september

Tot en met zondag 22 september 2013 bent u nog van harte welkom om de tentoonstelling 'De dijk verzwaard, het land bewaard' in De Dijk te Kijk te bekijken. Deze tentoonstelling is genoemd naar het opschrift op de gedenksteen in de zeewering bij Petten. De steen herinnert aan het op Deltahoogte brengen van de Hondsbossche Zeewering in de periode 1977-1980.

Nog steeds geldt dat goede dijken en dijkbeheer essentieel zijn. De centrale boodschap van de tentoonstelling is dan ook: ‘Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen'. Bezoekers worden via de tentoonstelling meegenomen van verleden en heden naar de toekomst, ofwel: van het eerste zanddijkje uit de 12e eeuw naar de kustversterking van de Zwakke Schakels die eraan komt.

De Dijk te Kijk is gevestigd aan de Strandweg 4 te Petten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna