Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 11 september 2013 Expositie in gemalen Van Ewijcksluis, Anna Paulowna en Wieringerwaard tijdens Monumentendagen 2013

HHNK logoBron: HHNK - In het kader van de Open Monumentendagen organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna (SKC) in samenwerking met het hoogheemraadschap een kunstexpositie. In het weekend van 14 en 15 september 2013 stellen we drie poldergemalen open:

In de gemalen zijn kunstwerken van verschillende kunstenaars gratis te bezichtigen. De gemalen zijn open van 11.00 tot 17.00 uur.

Gemaal J.C. de Leeuw

Het uit 1845 stammende gemaal J.C. de Leeuw is vernoemd naar waterbouwkundige en directeur van de Maatschappij tot Indijking van de Anna Paulownapolder Johan Carel de Leeuw. Tijdens het weekend van de Open Monumentendag exposeren Cynthia en Tiny Pathuis uit Van Ewijcksluis moderne portretten en veelkleurige beelden.

Gemaal Wijdenes Spaans

Het Gemaal Wijdenes Spaans werd in 1847 als stoomgemaal gebouwd en is naar de eerste burgemeester van de gemeente Anna Paulowna, Cornelis Wijdenes Spaans genoemd. In het onlangs gerestaureerde gemaal tonen Kees Looijesteijn uit Anna Paulowna kunstfoto's, Conny Roos schilderijen met abstracte stadsbeelden in beweging en Rita Koolen uit Bergen ruimtelijke kunstvoorwerpen van vilt. Verder toont beeldend kunstenaar Jittina Wolters filmbeelden en rauwe beeldhouwwerken.

Gemaal Molenweg

Op verzoek van de SKC laat Talitha Schiffer uit Tuitjenhorn in het Gemaal Molenweg driedimensionale objecten zien. Haar door de architectuur beïnvloedde transparante beelden passen heel goed bij dit gemaal uit 1871.

Gemaal Beetskoog

Daarnaast is gemaal Beetskoog zondag 15 september 2013 ook geopend van 11.00 tot 16.00 uur. U vindt het gemaal aan de Beetskoogkade 2 te Oudendijk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna