Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 augustus 2013 Uitmarkt 2013 met Schatten in de Stolp

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - 2013 is het Jaar van de Stolp in Noord-Holland. Ontdek tijdens de Uitmarkt hoe bijzonder deze piramide van de polder is.

Verschillende schatten uit de provincie zijn te zien en te horen in de Stolp. Zo staat er veelbelovend talent op een muziekpodium en is er een schat aan verhalen, films, routes en uit-tips te krijgen over kunst, cultuur en werelderfgoed in Noord-Holland. De Stolp staat op 31 augustus 2013 en 1 september 2013 op het Museumplein te Amsterdam.

Noord-Holland beschikt over een onuitputtelijke voorraad verhalen. Of je nu een stolp bezoekt, een fort ontdekt, van een theatervoorstelling geniet of op een dijk fietst; alle locaties, landschappen en mensen hebben een verhaal. Tijdens de Uitmarkt 2013 kunnen bezoekers deze verhalen in de Stolp ontdekken.

Natuurlijk is er ook meer te zien en te ontdekken over Noord-Hollandse stolpboerderijen. Daarnaast is er volop aandacht voor de activiteiten op de forten van de Stelling van Amsterdam, tijdens de Stellingmaand in september 2013.

Fietsen in het landschap en proeven van streekproducten is het motto van de Westfriese Omringrijk. De vuurtoren van Egmond aan Zee staat centraal in de film; 'Schijnbewegingen' van Pé Okx. Dit kunstproject was eerder te bewonderen tijdens het theaterfestival Karavaan. Ga op zoek naar uittips en neem gratis flyers en routes mee voor het komende culturele seizoen bij de stand van Uit-in-Noord-Holland. De provincie Noord-Holland steunt de crowdfunding organisatie voordekunst en de Cultuurcentrale (website voor amateurkunst in Noord-Holland). Een aantal artiesten treedt tijdens de Uitmarkt op in de Stolp.

Optredens zaterdag 31 augustus 2013

Optredens zondag 1 september 2013

De Stolp wordt mogelijk gemaakt door Cultuurcompagnie Noord-Holland en de provincie Noord-Holland, tevens sponsor van de Uitmarkt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna