Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 juli 2013 Toerismeopdracht UNESCO Werelderfgoed Waddenzee bijna voltooid

De strategie voor duurzaam toerisme binnen het Waddengebied is bijna af. Het strategie- en actieplan liggen nu ter inzage. Diverse betrokkenen bij het Nederlandse Waddengebied werkten samen met Duitsland en Denemarken aan de strategie. Dit gebeurde in opdracht van UNESCO. Deze opdracht gaf de VN-organisatie mee toen de Waddenzee in 2009 het predicaat 'Werelderfgoed' kreeg uitgereikt.

De afgelopen jaren werkten de drie landen vanuit een werkgroep met 16 betrokken organisaties aan een strategie voor duurzaam toerisme. In de strategie is ruim aandacht voor kansen voor lokale en regionale initiatieven in het Waddengebied.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld marketing, transport, accommodaties, gastronomie en natuur- en milieueducatie. Het plan is aangevuld met een actieplan; een eerste stap om de strategie tot leven te brengen.

Meebouwen

Alle betrokkenen uit het Waddengebied kunnen hun mening geven over het strategie- en actieplan. Dit geldt onder andere voor ondernemers, belangenverenigingen, inwoners, marketingorganisaties en overheden. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd ideeën voor samenwerkingsverbanden en projecten kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk tot 14 september 2013. Ook organiseert de werkgroep op 6 september 2013 een middag waarbij de ideeën voor het gebied verder worden ontwikkeld.

Meer informatie

Meer achtergrondinformatie en het strategie- en actieplan is te vinden op Meer informatie op www.waddenzee.nl (bron: Prov. Fryslân)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna