Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 juli 2013 Ook met goed weer veel werk voor de Kustwacht

Ondanks het goede weer moest het Kustwachtcentrum dit weekeinde meer dan 40 keer in actie komen voor de recreatievaart en beroepsvaart.

Meest voorkomende hulpaanvragen bleken:

Een maal assisteerde het Kustwachtvliegtuig, omdat een jacht een noodoproep uitzond en niet reageerde op oproepen van het Kustwachtcentrum. Het bleek uiteindelijk malleen om motorproblemen te gaan.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Vermeldenswaardig was de melding van sportduikers die bij een wrak op ongeveer 10 kilometer west van Callantsoog/Petten een zeemijn aantroffen. De Kustwacht heeft dit doorgegeven aan de Defensie Duik Groep van de Koninklijke Marine die dit verder zal afhandelen.

Van de beroepsvaart werd drie maal een aanvraag voor medische assistentie ontvangen. Zij werden doorverbonden met een arts van de Radio Medische Dienst.

Een schip meldde problemen met de hoofdmotor en moest enige tijd repareren alvorens het zijn weg kon vervolgen.

Voor de hulpverlening werden 43 reddingboten van de KNRM ingezet, drie maal werd een beroep gedaan op een reddingbrigade en 12 keer verleenden bergers hulp. (Bron: Kustwachtcentrum Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna