Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 juni 2013 Succesvolle 36e Ronde om Texel, datum 2014 bekend

Datum 2014 bekend

ronde van texel logo Van 12 tot en met 16 juni 2013 stond het strand rond Paal17 in het teken van de Texel Zeilweek en de 36e Ronde om Texel. Deze 'Back to Basic' editie van the biggest cat race in the world, waarin de zeilers weer centraal stonden, zorgde voor veel spektakel. Ook in 2014 staat de Ronde weer op de internationale zeilkalender. De 37e editie van de Ronde om Texel zal gevaren worden op zaterdag 28 juni 2014 .

36e Ronde om TexelVanwege de harde wind werd de start van de 36e Ronde om Texel op zaterdag 15 juni 2013 uitgesteld naar de zondag. Van de oorspronkelijke 288 ingeschreven deelnemers bleven er 194 over. Er stond nog steeds veel wind op 16 juni 2013. Tijdens de start werden de resterende deelnemers geconfronteerd met bij vlagen windkracht zeven.

Door de harde zuidwesten wind was het trotseren van de branding wederom een spectaculair gezicht voor de duizenden toeschouwers op het strand. Ook op de rest van het eiland was de wedstrijd goed te volgen voor de toeschouwers. Zowel bij de vuurtoren als ter hoogten van Oudeschild schoten de catamarans vlak voor de kust voorbij, met af en toe snelheden ruim boven de 40 km per uur.

Line honours

Na 2 uur en 34 minuten waren het Peter Vink & Jeroen van Leeuwen die in hun Nacra F20 Carbon als eerste over de finish bij Paal17 kwamen en daarmee de line honours wonnen. Vink & Van Leeuwen werden gevolgd door Xander Pols & Stefan Dubbeldam, de line honour winnaars van vorig jaar. John de Vries & Diederik Pauli gingen als derde over de finishlijn.

Texel Rating

Op basis van de Texel Rating, een gecorrigeerde tijd op basis van: bootlengte, bootgewicht en zeiloppervlakte, kent de Ronde om Texel een tweetal winnaars.

Het waren Oscar Zeekant & Karel Begemann die er in de Texel Rating <105, klasse 1 met de winst vandoor gingen. Zeekant & Begemann hielden in hun Formule 18 net genoeg over om Begemann zijn ploeggenoten bij de Delta Lloyd Kernploeg Renée Groeneveld & Thijs Visser voor te blijven. Mischa Heemskerk & Bastiaan Tentij eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

In de Texel Rating >105, klasse 2 waren het Cristopher Hancock & Alex Young die in hun Hobie 16 de winst pakten. Het Australische duo werd gevolgd door Gert Roukema & Michelle van Dorst op de tweede en Rogier Duijndam & Sonja Steenvoorden op de derde plek.

Fastest Texelse Team

De titel Fastest Texel Team was voor Gunnar Larsen & Dorian van Rijsselberghe.

Het gelegenheidsduo maakte optimaal gebruik van de catamaran kennis van schipper Larsen en de eilandkennis van Van Rijsselberghe, de Olympisch kampioen windsurfen. Na een voorzichtige start eindigde het duo als Fastest Texel Team op een vierde in het overall klassement Texel Rating <105, klasse 1.

Texel Zeilweek

Tijdens de Texel Zeilweek voorafgaand aan de Ronde om Texel vond ook de Texel Dutch Open plaats. Voor het offici'le Nederlandse kampioenschap catamaran zeilen werden zeven races gezeild verdeeld over woensdag 12 en vrijdag 14 juni 2013. Na een zeer spannende slotrace wonnen Mischa Heemskerk & Bastiaan Tentij voor de derde keer de titel.

Recordpoging

Op vrijdag 14 juni 2013 deden een aantal toppers tevergeefs een aanval op het ronde record op naam van Herbert Dercksen en Mark Bulkeley uit 2009. Voor de recreatieve zeilers stond de tocht om de Noord op het programma.

Ronde om Texel 2014

De Ronde om Texel staat ook in 2014 weer op de internationale zeilkalender. De 37e editie van de Ronde om Texel staat gepland op zaterdag 28 juni 2014.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna