Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 juni 2013 Vier Noorder Koggen en Gemaal Lely open voor publiek op 29 en 30 juni 2013

HHNK logoBron: HHNK - Op zaterdag 29 & zondag 30 juni 2013 openen het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen tegelijkertijd de deuren.

Het vormt een goede gelegenheid om een unieke tijdreis op stoom te maken.

In deze tijdreis worden kolen in machines van het geschept en worden deze tot leven gewekt. Na jaren stilstand pompt het gemaal De Vier Noorder Koggen het water weer buitendijks tijdens dit unieke weekend met wel 400.000 liter per minuut!

Naast De Vier Noorder Koggen opent ook Gemaal Lely op 29 & 30 juni 2013 deuren. Het gemaal kwam in 1930 in gebruik om de ingepolderde Wieringermeer droog te houden.

Het gemaal De Vier Noorder Koggen bij Onderdijk nam in 1977 de functie van het oude gemaal over en bemaalt nog altijd de polders van Westfriesland.

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de deuren van het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen geopend voor publiek. Voor vervoer staan de pendelbussen klaar.

Het opstarten van de ketels en de machines is een bijzondere ervaring. Wilt u daar met uw kind (eren) bij aanwezig zijn? Meld u dan aan via . De eerste 100 aanmeldingen krijgen persoonlijk bericht om deze unieke gelegenheid mee te maken.

Toegangskaarten voor dit openingsweekend bedragen:
Volwassenen: € 7,50
Kinderen (3-12 jaar) € 4,50
Kinderen tot 2 jaar gratis
65+ en Museumjaarkaarthouders krijgen 50% korting

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna