Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 juni 2013 Succesvolle 36e Ronde om Texel

ronde van texel logo 16 juni 2013 - Zondagochtend om half 10 kwam voor de zeilers het verlossende woord: de 36e Ronde om Texel gaat door! Na het uitstel van zaterdag, vanwege de te harde wind, verschenen er op zondag om 12 uur, 194 van de 288 ingeschreven catamarans aan de start.

Peter Vink als eerste binnen na 2 uur en 35 minuten!

Na 2 uur en 35 minuten kwamen Peter Vink en Jeroen van Leeuwen als eerste over de finish voor het strand bij Paal 17 op Texel. Peter Vink en bemanning Jeroen Van Leeuwen gingen vanaf de vuurtoren op kop en stonden hun eerste positie niet meer af. Varend op hun fonkelnieuwe en ultralichte Nacra Carbon F20 kwamen ze mede dankzij het speciaal geprepareerde roer bijna los van het water en bereikte topsnelheden.

In hun kielzog volgde Xander Pols met Stefan Dubbeldam, de winnaars van vorig jaar, die ondanks verwoede pogingen er niet in slaagden de kop over te nemen. John de Vries en Diederik Pauli kwamen als derde over de finish lijn. Peter Vink: 'De Ronde was in ??n woord: super! Het was wel pittig,maar echt het was geen overleven. Het was gewoon echt zeilen.' Vink en Van Leeuwen kenden onderweg geen problemen. Vink: 'Net voor de vuurtoren hebben we Mischa (red.

Mischa Heemskerk) ingehaald, die had een hele mooie start en daarna hebben we de kop niet meer afgegeven.

Geen vierde titel voor Heemskerk

Heemskerk kon vandaag bij winst zijn vierde titel pakken, maar slaagde daarin niet. Mischa Heemskerk: 'Het was een mooie zware pot. Zeker het eerste reach rak onder spinnaker was lastig. Ik ben wel moe eigenlijk nu.' Heemskerk kon vandaag bij winst zijn vierde titel pakken.

Dorian van Rijsselberghe eerste Texelaar in 36e editie van de Ronde

Gunnar Larsen en Olympisch Kampioen Windsurfen Dorian van Rijsselberghe kwamen als tiende over de lijn en stapten beide met een grote glimlach van het water. Van Rijsselberghe was in deze 36e editie de eerste Texelaar die over de lijn kwam. Gunnar: 'We hebben volgens plan gevaren, we zijn rustig gestart, en hebben na de vuurtoren veel boten ingehaald. Het waaide hard in het begin maar het was echt een supermooi rondje!

Zie www.roundtexel.com voor meer informatie en fotos. (bron: Rond van Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna