Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 juni 2013 Werelderfgoedweekend met avontuurlijke activiteiten op Balgzand op 15 en 16 juni 2013

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 is iedereen welkom in de negen Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen. De locaties bieden een speciaal programma met activiteiten voor jong en oud. Het hoogtepunt is Ali B, die zaterdag per helikopter een aantal Werelderfgoederen aandoet en daar optreed. Voor Werelderfgoed Waddenzee is Natuurinformatiecentrum 't Kuitje bij Balgzand open en kan men mee doen aan een avontuurlijke tochten. Het is een goede gelegenheid om kennis te maken met het wadlopen of om de broedende sterns, meeuwen en kluten te zien. Veel vogels hebben nu jongen.

Op zaterdag 15 juni 2013 gaat om 11.30 uur 't Kuitje open en zijn er twee vogelexcursies waarbij de indrukwekkende vogelkolonies worden bekeken. De eerste start om 12.30 uur, de tweede bij voldoende belangstelling om 15.00 uur. Om 17.30 uur kan iedereen meedoen aan een wadloopexcursie op Balgzand. Het is dan laag water en ervaar je het wad op een hele andere manier. Doe gympen en oude kleren aan en neem schone kleren mee, want vies worden is onvermijdelijk. Zaterdag sluit 't Kuitje om 20.00 uur.

Zondag opent het 't Kuitje om 12.00 uur waar in aquaria vissen en beestjes uit de Waddenzee zijn te zien. Om 12.30 uur is er een vogelexcursie en (bij voldoende belangstelling) ook om 15.30 uur. Rond 17.00 uur sluit 't Kuitje.

't Kuitje is gratis te bezoeken. De vogel- en/of wadexcursie kost Ä 6,50.

Kinderen en beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen korting. Wilt u er zeker van zijn dat u mee kan, reserveer dan via www.gaatumee.nl.

Ter plaatse aansluiten en betalen kan ook. Op de site vindt u ook een routebeschrijving naar het centrum op Industrieterrein Oostoever.

Het weekend wordt georganiseerd door de Waddenvereniging, Landschap Noord-Holland en het Ministerie van Economische Zaken. Meer informatie over het activiteitenprogramma van de negen Werelderfgoederen en de optredens van Ali B.

is te vinden op www.werelderfgoed.nl. Hier is ook de brochure te downloaden die een overzicht biedt van de negen Werelderfgoederen en hun programma tijdens het Werelderfgoedweekend. (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna