Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 juni 2013 Rijdende jeugdbibliotheek naar scholen kleine kernen in de Noordkop

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Vanaf 13 mei 2013 rijdt er een speciale jeugdbus door woonkernen in de Noordkop met minder dan 6.000 inwoners. Deze rijdende jeugdbibliotheek komt volgens een vast rooster naar de basisscholen toe en staat daar dan een dag of dagdeel voor de deur. Alle kinderen van de school kunnen gebruik maken van de bus. Ook ouders met peuters zijn welkom.

De jeugdbus vervangt de huidige bibliobus en de jeugdafdelingen van de bibliotheken van Callantsoog en Wieringen. Gedwongen door bezuinigingen wordt de dienstverlening van KopGroep Bibliotheken aangepast. Er moet meer gebeuren met minder geld. En gezien het grote belang van taalontwikkeling en leesbevordering bij kinderen wordt het accent op peuters en basisschoolleerlingen gelegd.

Met de jeugdbus heeft KopGroep Bibliotheken een unieke dienstverlening in huis. En ook een landelijke primeur, want het is de eerste bibliobus in Nederland die op de bovenverdieping ruimte biedt om met nieuwe media aan het werk te gaan.

Door sponsoring van de Rabobank en subsidie van de provincie Noord-Holland is de tweede etage ingericht met een moderne multitouch-tafel en 25 iPads met programma's rond leesbevordering. Hier kunnen kinderen zelfstandig of in groepsverband werken. Ook de educatieve programma's van de bibliotheek worden hier uitgevoerd.

De bus is een opvallende verschijning op de weg. Monique Dozy ontwierp de buitenkant, die zich laat lezen als een groot stripboek vol tekeningen en figuurtjes. Op de standplaats gaat de bovenste verdieping van de bus omhoog.

Niet alleen het uiterlijk is bijzonder, maar ook het interieur. De benedenverdieping is gevuld met jeugdboeken, tijdschriften en dvd's. Kinderen kunnen deze materialen lenen voor thuis en schoolgebruik. Alle kinderen krijgen een eigen bibliotheekpas.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna