Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 03 juni 2013 Bibliotheek Hippolytushoef van 3 t/m 9 juni 2013 gesloten

De bezuinigingen van de gemeente Hollands Kroon op het bibliotheekwerk hebben grote gevolgen. Met minder dan de helft aan subsidie zijn we gedwongen om onze dienstverlening anders in te richten.

De bibliotheek van Hippolytushoef is van 3 t/m 9 juni 2013 gesloten in verband met deze reorganisatie.

Vanaf 10 juni 2013 gaat de bibliotheek verder als 'onbemande bibliotheek'. Voor mensen die persoonlijk geholpen willen worden is er op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een medewerker aanwezig.

De deur van de onbemande bibliotheek gaat open met behulp van uw lidmaatschapspas. Naar buiten gaan de deuren automatisch open. In de bibliotheek is permanent cameratoezicht. U kunt de materialen zelf uitlenen en inleveren.

Met één druk op de knop komt u via een telefoon direct in contact met een bibliotheekmedewerker die uw vragen beantwoordt.

Net als in de huidige situatie zorgen we ervoor dat er wekelijks nieuwe boeken worden aangeleverd.

Het voordeel van deze manier van werken is dat de openingstijden van de bibliotheek kunnen worden uitgebreid. *In de onbemande bibliotheek kunt u iedere dag van 6.00 uur tot 21.00 uur terecht. * Dat is 15 uur per dag, ook op zaterdag en zondag!

Het zal zeker wennen zijn, ook voor ons. Maar we zijn blij dat we tóch een voorziening open kunnen houden in Hippolytushoef.

Jeugdbus

Voor de kinderen tot 12 jaar is er een jeugdbus gekomen, die volgens een driewekelijks rooster langs de basisscholen in de kleine kernen rijdt. Deze bus vervangt o.a. de jeugdafdeling van bibliotheek Hippolytushoef. Alle jeugdboeken zijn inmiddels naar de bus verhuisd. De kinderen krijgen allemaal een (nieuwe) pas waarmee ze materialen kunnen lenen voor op school en voor thuis.

De bus staat één keer in de drie weken een dag of dagdeel bij de scholen. Ouders met peuters kunnen er ook gebruik van maken. En na schooltijd is de jeugdbus nog beschikbaar voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar met hun ouders.

Kijk op www.kopgroepbibliotheken.nl voor het actuele rooster.

We realiseren ons dat de jeugdbus geen volledige vervanging is van een jeugdafdeling van een bibliotheek. Ouders zullen het bibliotheekbezoek moeten plannen en misschien moeten uitwijken naar een vestiging in de regio. Maar gezien de ernst van de bezuinigingen zijn we blij dat we de kinderen uit de kleine kernen toch met grote regelmaat van nieuwe boeken, tijdschriften en dvd's kunnen voorzien. (Bron: KopGroep Bibliotheken)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna