Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 mei 2013 Blauwe vlaggen voor Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 153 Blauwe Vlaggen toegekend, waaronder vier voor gemeente Schagen.

De blauwe vlaggen van Schagen wapperen binnenkort op de stranden van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.

De Blauwe Vlaggen 2013 zijn op 16 mei 2013 uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden aan de kust, 6 recreatiestranden in het binnenland en 95 jachthavens. De uitreiking vond plaats op 16 mei 2013 op Jachthaven Rhoon en werd gedaan door Lenie ’t Hart van Zeehondenchrèche Pieterburen. Namens gemeente Schagen nam wethouder Sigge van der Veek de vlaggen in ontvangst.

“We zijn heel blij met deze toekenning. De Blauwe Vlag zal straks trots op onze stranden wapperen. Het is voor onze inwoners en toeristen een positief en herkenbaar symbool. Gemeente Schagen is hier trots op. Dit compliment geven we graag door aan onze paviljoenhouders, reddingsbrigade en anderen die zich hebben ingespannen voor deze erkenning," zegt wethouder Van der Veek.

Veilige en schone stranden en jachthavens

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Meer informatie: www.blauwevlag.nl/actueel (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna