Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 11 april 2013 Publiek kiest Marinemuseum Den Helder tot leukste uitje van Noord-Holland

In de verkiezing 'leukste uitje 2013' zijn twee Defensiemusea in de prijzen gevallen. Net als vorig jaar verkozen leden van de ANWB het Marinemuseum in Den Helder tot leukste uitje van Noord-Holland. In de provincie Utrecht viel deze eervolle titel te beurt aan het Militaire Luchtvaart Museum.

Directeur van de ANWB Guido van Woerkom maakte de uitslag bekend. Bezoekers gaven onder meer het enthousiasme en de gedrevenheid van de vrijwilligers in het Marinemuseum als reden voor hun stem. Maar ook de uitgebreide collectie met vaste en tijdelijke tentoonstellingen maken een bezoek volgens hen meer dan waard. Zo valt er van alles te leren over piraterij en hoe de marine jacht maakt op zeerovers.

Tijdig naar luchtvaartmuseum

Het Militaire Luchtvaart Museum blonk uit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zo oordeelden de ANWB-leden. Met een uitgebreide collectie vliegtuigen en helikopters toont het MLM het prilste begin van de militaire luchtvaart tot de moderne tijd met al zijn geavanceerde toestellen.

Bezoekers kunnen nog tot 1 juli 2013 genieten van dit 'leukste uitje'.

Nieuw militair museum

Het museum gaat daarna dicht om zich voor te bereiden op de verhuizing naar de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Daar verrijst het splinternieuwe Nationaal Militair Museum, waarin de collectie volgend jaar opgaat.

De nieuwbouw, waarin ook de verzameling van het Legermuseum zijn onderkomen krijgt, belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. De totale oppervlakte van het complex beslaat 30.000 m2. Het nieuwe museum opent najaar 2014 zijn deuren.

Beeld van evenementen

De ANWB organiseert jaarlijks de verkiezing 'leukste uitje'. Leden van de toeristenbond krijgen zo een goed beeld van alle bijzondere, grappige, sportieve en culturele evenementen in Nederland. Per provincie waren 10 uitjes genomineerd. (Bron: Min. van Defensie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna