Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 april 2013 Vestigingen VVV Kop van Noord-Holland gaan weer open

Er is de afgelopen weken door verschillende partijen intensief gewerkt aan mogelijkheden om de VVV-taken in onze regio snel weer op te nemen.

Het ziet er naar uit dat dit gaat lukken. Vanaf volgend weekend zijn enkele VVV-vestigingen weer geopend. Hoe de taakvervanging in zijn werk gaat, geven de gemeenten als volgt aan: De gemeenten vinden het van groot belang om, nog voor het toeristenseizoen en ook voor alle op stapel staande evenementen, de VVV informatiefunctie weer op een goed niveau aan te kunnen bieden. Niet alleen voor onze eigen samenleving, maar vooral ook voor onze bezoekers. De Stuurgroep Regio VVV, bestaande uit de portefeuillehouders Jan Bouwes (voorzitter) van de gemeenten Schagen, Theo Meskers van Hollands Kroon en Kees Visser van Den Helder, is dan ook blij dat dit gaat lukken. Vanaf het volgend weekend zullen er alweer VVV-vestigingen in onze mooie regio geopend zijn. De landelijke VVV-organisatie verleent daaraan haar steun, dus het blijven ook daadwerkelijk VVV-locaties.

De drie gemeentebesturen hebben besloten om de VVV-taken, zoals de toeristische informatietaken, de gebiedspromotie, het aanbieden van arrangementen en de verkoop van daaraan gerelateerde toeristische artikelen voor in ieder geval 2013 te laten uitvoeren onder de vlag van de Stichting Top van Holland. Deze organisatie houdt zich momenteel bezig met de citymarketing voor Den Helder en was al sinds de oprichting samenwerkingspartner van de Regio VVV Kop van Noord-Holland.

In eerste instantie zullen zoveel mogelijk locaties hun deuren openen (Den Helder centrum, op Willemsoord, Julianadorp, Schagen, Callantsoog, Petten en Den Oever), mogelijk met aangepaste openingstijden.

Voor de lange termijn wordt gewerkt aan een ondernemingsmodel, waarin op alle belangrijke locaties informatie beschikbaar zal zijn. Dat kan zowel persoonlijke als digitale dienstverlening zijn.

Een deel van de medewerkers van de voormalige VVV zal ingezet worden om de taken onder de vlag van de Stichting Top van Holland te gaan uitvoeren.

Voor de bemiddelingstaken hebben zich bij de curator andere partijen gemeld. De insteek van de stuurgroep is om de belangen van de ondernemers en de informatietaken strikt gescheiden te houden.

Uiteraard gaan de gemeentebesturen ervan uit dat deze nieuwe start door iedereen in de hele regio gedragen wordt en dat ook het bedrijfsleven voluit mee blijft doen.

De stuurgroep doet een dringend beroep op alle ondernemers in de regio om de nieuwe VVV te blijven steunen, ook financieel, zoals dat ook voorheen gebeurde. De nieuwe organisatie zal daartoe een ieder benaderen.

De gemeentebesturen zijn van mening dat hiermee een goede stap is gezet in de voortzetting van de toeristische informatietaken. (Bron: Gemeente Schagen, Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna