Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 april 2013 Musical 'Maria' in Wieringerwerf van 12 t/m 14 april 2013

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april 2013 wordt in de Samenstroomkerk in Wieringerwerf de musical: 'Maria, de kracht van de liefde' opgevoerd.

maria de musical

De cast bestaat uit een zeer gemeleerd gezelschap: mensen uit allerlei kerken, van allerlei leeftijden. De jongste speler is 12, de oudste is 76. Ook doet er een live orkest mee.

Het leven van Maria, de moeder van Jezus, wordt gespeeld door een rondreizend theatergezelschap in de jaren '50.

Door de voorstellingen van de theatergroep - die op verrassende manier thema's uit het leven van Maria vervlechten met de levensverhalen van de dorpelingen - gebeurt er iets in het leven van vrijwel alle dorpelingen. Ze gaan vragen stellen. Aan zichzelf en aan elkaar. Vragen over zin en onzin, verdriet en hoop, geloof en liefde, loslaten en vasthouden, begin en einde, dood en leven, dromen en visioenen, geheimen, vastgeroeste patronen en emoties. Soms is het net of de dorpelingen zelf met Maria meelopen. Waardoor haar vragen ook hun vragen worden. Zo krijgt Maria de plek die ze ook inneemt voor veel mensen: een nabije moeder met oog voor wat een mens daadwerkelijk nodig heeft aan begrip en mededogen. Aan liefde en warmte. Een moeder zonder voorwaarden vooraf. Bij wie je altijd terecht kunt.

Er doet een aantal gastspelers mee: zij spelen de vrienden van Jozef in een kroegje.

Op vrijdagavond zijn dat burgemeester Jaap Nawijn, oud burgemeester Peter Leegwater en Theo van Eijk, die waarnemend burgemeester was van Hollands Kroon. Op zaterdagmiddag doen Fred Ooms en Marcel Vriend mee: zij zijn docent op RSG Wiringherlant.

Op zaterdagavond doen Otto Smit van het parochiebestuur, Sieb Veenstra, voorzitter van de kerkenraad in Wieringerwerf / Kreileroord en ds. Jonathan Zondag, predikant in Middenmeer mee.

Op zondagmiddag vullen we de rollen zelf in.

Kaarten voor deze musical zijn te bestellen via of tel: 0227-604683 en kosten 10 euro.

Aanvangstijden: vrijdag 12 april: 20.00. Zaterdag 13 april 2013 om 14.30 en 20.00. Zondag 14 april 2013 om 14.30.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna