Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 26 maart 2013 Kermisplezier blijft in Hollands Kroon

Kermissen in kleine kernen zijn voor kermisexploitanten nauwelijks rendabel meer. Dat komt vooral doordat het aantal bezoekers terugloopt.

Het is een landelijke trend waar veel gemeenten mee te maken hebben, zo ook Hollands Kroon. Om ervoor te zorgen dat dit traditionele volksfeest blijft bestaan, heeft het college van burgemeester en wethouders voor 11 kleine kermissen besloten een contract af te sluiten met de Stichting Behoud Kleine Kermissen.

Wethouder Theo Meskers is blij met het genomen besluit door het college: Het is belangrijk dat kleine kermissen blijven bestaan. Veel kermissen kennen een lange historie waar jong en oud plezier aan beleven. Het brengt leven in de brouwerij, dat is goed voor de gemeenschap en de ondernemers.” aldus de wethouder.

Aanleiding

In 2012 is er met moeite een kleine kermis in Kolhorn georganiseerd. Na deze kermis is door de gemeente met diverse betrokken partijen; organisatoren, horecaondernemers en kermisexploitanten, gesproken over de toekomst van de kermis in Hollands Kroon. Voorgesteld werd contact op te nemen met de Stichting Behoud Kleine Kermissen. Deze stichting heeft aangeboden een aantal kleine kermissen te organiseren in opdracht van de gemeente. De stichting zorgt voor voldoende exploitanten voor 11 kleine kermissen in negen verschillende kernen.

Dat zijn: Winkel, Hippolytushoef (2x), Kreileroord, Wieringerwerf (2x), Anna Paulowna, Middenmeer, Breezand, Slootdorp en Wieringerwaard. Ook met de organisatie van de kermis Kolhorn heeft de gemeente gesproken, maar de organisatie heeft besloten niet te participeren.

De Stichting Behoud Kleine Kermissen regelt voor deze kermissen onder andere de zaken rondom het plaatsen van de attracties, het schoonhouden van het terrein, de contacten en de veiligheidsvoorschriften. Overeengekomen is dat de gemeente leges ontvangt van de stichting, maar dat er geen standplaatsvergunningen uitgegeven worden.

Voor de overige kermissen in Hollands Kroon geldt dat zij zelf met succes een kermis organiseren. Indien het in de toekomst noodzakelijk is om dit op een ander wijze te regelen, dan treedt de gemeente weer in overleg met de Stichting Behoud Kleine Kermissen. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna