Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 26 maart 2013 bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten weer geopend voor het publiek

Zonder dijken kunnen we in grote delen van Noord-Holland niet wonen, werken en recreëren. Daarom onderhouden en versterken we heel veel dijken. Ook de Hondsbossche Zeewering in Petten wordt binnenkort versterkt. Wil je meer weten over vroeger en nu en wat we gaan doen met de Hondsbossche Zeewering, kom dan naar bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten. Vanaf Tweede Paasdag (2013) is iedereen zes dagen per week van harte welkom.

De tentoonstelling ‘De dijk verzwaard, het land bewaard' in Dijk te Kijk, is genoemd naar het opschrift op de gedenksteen in de zeewering bij Petten. De steen herinnert aan het op Deltahoogte brengen van de Hondsbossche Zeewering in periode 1977-1980.

Nog steeds geldt dat goede dijken en dijkbeheer essentieel zijn. De centrale boodschap van de tentoonstelling is dan ook: ‘Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen'. Bezoekers worden via de tentoonstelling meegenomen van verleden en heden naar de toekomst, ofwel: van het eerste zanddijkje uit de 15e eeuw via de huidige zeewering naar actuele informatie over de plannen voor kustversterking van de Zwakke Schakels in Petten en Callantsoog.

Droppie de dijkwacht

Een bezoek aan Dijk te Kijk is een leuk uitje voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Met vestje, petje, verrekijker en vragenlijst kunnen ze met hun ouders, opa of oma de Hondsbossche Zeewering op als Droppie de Dijkwacht. Leuk en leerzaam! Een leuk gezinsuitje dus voor Tweede Paasdag.

Gratis toegang

Nieuwsgierig? Van 1 april 2013 tot 1 november 2013 zijn bezoekers van dinsdag t/m zondag van harte welkom in bezoekerscentrum Dijk te Kijk, Strandweg 4 te Petten.

De toegang is gratis. Scholen en groepen graag van tevoren even aanmelden via: 0226 - 381455 of (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna