Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 maart 2013 Locaties voor koningslindes Hollands Kroon bekend

De collegeleden van Hollands Kroon planten op 20 maart 2013 vijf koningslindes in de gemeente ter ere van de troonswisseling. Burgemeester J.R.A.

Nawijn en de wethouders Franken, Bijlstra, Van Dijk en Meskers krijgen bij het planten hulp uit de dorpen.

Hieronder leest u meer over de locaties en de hulp die het college krijgt bij het planten. Bij elke boom komt een bordje waarop staat te lezen dat de boom geplant is ter gelegenheid van de kroning van Zijne Majesteit koning Willem Alexander.

Hollands Kroon eert nieuwe koning met vijf koningslindes

Sinds het ontstaan van het Nederlandse koningshuis is het 'in den lande' traditie om bij een troonswisseling een zogenoemde Koningslinde te planten.

In tal van gemeenten herinnert een monumentale koningslinde aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Hollands Kroon zet deze traditie voort en plant op 20 maart 2013 ter ere van de kroning van Z.K.H. prins Willem Alexander op vijf verschillende plekken in Hollands Kroon een koningslinde.

Planten

Vier koningslindes worden geplant in woonkernen in de richting van de vier windstreken en één in het midden. De exacte locaties worden later bekend, houd hiervoor de website in de gaten. Elk collegelid van Hollands Kroon plant een linde. Burgemeester Nawijn en de wethouders Franken, Bijlstra, van Dijk en Meskers krijgen bij het planten hulp uit de dorpen. Ook hierover leest u later meer. Bij elke boom komt een bordje waarop staat te lezen dat de boom geplant is ter gelegenheid van de kroning van Zijne Majesteit koning Willem Alexander.

Nationale boomfeestdag

Omdat bomen het beste geplant kunnen worden vóór 1 april 2013 worden de bomen niet geplant op de kroningsdag zelf, maar op de nationale Boomfeestdag op 20 maart 2013. De nationale boomfeestdag is ontstaan als reactie op de grootschalige ontbossing in de wereld. Het doel is het Nederlandse publiek en in het bijzonder kinderen te interesseren voor de waarde van bomen en bossen.

Koningslinde

De Koningslinde is een loofboom die bloeit in juli 2013 - augustus 2013. Wanneer de boom alleenstaand wordt geplaatst kan de boom wel 30 meter hoog worden. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna