Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 07 maart 2013 Nieuwe opzet gemeentelijke sportprijs en sporttrofee Den Helder

De gemeente Den Helder heeft in overleg met de Helderse Sportfederatie en Sportservice Den Helder gekozen voor een nieuwe opzet voor het selecteren van kandidaten voor de Helderse Sportprijs en Sporttrofee. Met ingang van het lopend sportseizoen is het zoeken naar kandidaten in handen gegeven van de Helderse Sportfederatie, die ook de gemotiveerde voordrachten aan het college doet.

De Sportprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich al jarenlang verdienstelijk maakt op het gebied van sportbeoefening en/of sportbeleving. Sporters, teams of clubs die zich onderscheiden vanwege bijzondere sportieve of sportorganisatorische ontwikkelingen komen in aanmerking voor de Sporttrofee. Met de prijzen drukt de gemeente uit, dat zij sport en wat er mee samenhangt belangrijk vindt. Daarnaast ziet de gemeente het als stimulans voor prestaties.

Het college van burgemeester en wethouders kent de prijs en trofee toe op basis van een voordracht, waarvoor de gemeente ook zelf altijd de kandidaten zocht.

Met ingang van het lopend sportseizoen is het zoeken naar kandidaten in handen gegeven van de Helderse Sportfederatie, die ook de gemotiveerde voordrachten aan het college doet. Wat blijft is de uitreiking van de Sportprijs en de Sporttrofee door de burgemeester en de wethouder voor sportzaken. Dat gebeurt op het jaarlijks Sportgala, georganiseerd door Sportservice Den Helder, vanaf nu ook in samenwerking met de sportfederatie.

Han Enklaarprijs

Naast de genoemde sportprijzen kende Den Helder ook nog de Han Enklaarprijs, vernoemd naar een in vroeger dagen bekende Helderse sportman. Deze prijs was bedoeld voor sportprestaties die bijdroegen aan stadspromotie. Omdat de naam Han Enklaar de huidige generatie sporters niet meer aanspreekt, heeft het college besloten om deze prijs te laten vervallen. De essentie van de prijs, stedelijke promotie door sport, is vanaf nu opgenomen in de criteria voor toekenning van de gemeentelijke Sportprijs. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna