Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 februari 2013 Nieuw wandelnetwerk rond Waddenzee

Met ruim 1200 kilometer aan wandelmogelijkheden is Waddenwandelen het grootste wandelnetwerk van Noord-Nederland. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met nieuwe routes rond werelderfgoed Waddenzee.

Waddenwandelen

Het maakt deel uit van het knooppuntennetwerk. De routes bestaan uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum.

Waddenwandelen is een nieuw wandelnetwerk langs de kust van Groningen, Friesland en de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Met het bekende knooppuntensysteem worden de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van werelderfgoed Waddenzee ontsloten. Wandel door het terpen- en wierdengebied over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken.

300 kilometer aan routes

Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Waddenwandelen laat de eilanden in ruim 300 kilometer aan routes in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken.

De wandelgids Waddenwandelen

De wandelgids Waddenwandelen is te bestellen via www.wandelnet.nl en www.waddenwandelen.nl. Ook is de gids verkrijgbaar bij boekhandels en VVV-kantoren. Van het netwerk Waddenwandelen zijn ook vijf routekaarten verschenen.

Waddenfonds

Waddenwandelen is een initiatief van Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Groningen en Landschapsbeheer Friesland. Zij werken samen met Wandelnet en de ANWB. De aanleg is betaald met geld uit het Waddenfonds (90%), aangevuld door bijdragen van de provincies Noord-Holland Fryslân en Groningen en de Groninger gemeenten Eemsmond, de Marne, Delfzijl en Reiderland. (bron: Prov. Fryslân)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna