Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 januari 2013 College Den Helder verdeelt subsidies voor festiviteiten

Vijf evenementen en elf activiteiten krijgen in 2013 financiële steun van de gemeente Den Helder.

Het gaat om de volgende evenementen: Sail@C, De Halve van Den Helder Loopweekend, de Visserijdagen, het Historisch Weekend en het Last Minute Summer Event. De activiteiten die het college steunt zijn de Botterrace, FORtuin, Racing Aeolus, Ultimate Crossrun, het Helders Vliegerfestival, Zomerdromen, Panna Knock Out, Julianadorp Powerfestival, Tour de Lasalle, Springfair en Le Théâtre du Jardin. De gemeente trekt daar in totaal Ä 100.000,- voor uit.

Evenementenwethouder Kees Visser: "Het is van belang dat volgend jaar, wanneer ook het megaevenement Sail Den Helder 2013 plaatsvindt, de creatieve energie die er in de stad borrelt ten volle wordt benut. Die houdt onze stad bruisend, reden waarom het college ze graag ondersteunt. Jammer genoeg hebben we onvoldoende geld in kas om al die ingediende plannen te honoreren met een gemeentelijke subsidie. Dat betekent dat we keuzes moeten maken". Dit heeft ertoe geleid dat voor volgend jaar de bedragen bij de subsidieverlening naar evenredigheid met een derde zijn verlaagd, zodat alle rechtmatige aanvragers een financiële bijdrage ontvangen. De verdeling van het budget is globaal 70% voor evenementen en 30% voor activiteiten.

Beoordeling

Alle subsidieverzoeken worden besproken en beoordeeld aan de hand van de subsidieverordening Publieksactiviteiten. De organisatie moet allereerst een rechtspersoon zijn, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Primair commerciële evenementen/activiteiten komen niet voor subsidie in aanmerking.

Naast de interne beoordeling buigt ook de externe adviesraad citymarketing zich over de aanvragen en adviseert het college in de toekenning van de subsidies.

Voor 2013 stelt de gemeente wederom het door de citymarketingorganisatie 'Top Van Holland' voorgestelde thema 'Den Helder kust de zee' centraal. Den Helder heeft sinds jaar en dag een sterke band met de omringende zee. De stad ontleent daaraan haar identiteit en imago, samen met het cultuurhistorisch erfgoed. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna