Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 januari 2013 Bloemendagen Anna Paulowna van 27 april t/m 1 mei 2013 - Bloemendagen 60 jaar

LETOP: Bloemendagen Anna Paulowna één week uitgesteld - nu van 4 tot en met 8 mei 2013

De Bloemendagen zijn 60 jaar geleden klein begonnen om meer toeristen naar dit grootste aaneengesloten bollenteeltgebied van de wereld te halen. Ze zijn nu uitgegroeid tot een prachtig kleurrijk evenement met meer dan vijftigduizend bezoekers per jaar. De Bloemendagen in Anna Paulowna zijn van 27 april 2013 tot en met 1 mei 2013.

Bloemendagen Anna Paulowna van 27 april t/m 1 mei 2013 - Bloemendagen 60 jaar

Tijdens de Bloemendagen staan er tientallen mozaïeken gemaakt van hyacintenbloemetjes. Prachtige schilderijen ingekleurd met de veelkleurige hyacint. In elk nageltje van de hyacint komt een speld en deze wordt in tempex geprikt. Monnikenwerk want in elke vierkante meter gaan maar liefst tienduizend hyacintennagels. Het resultaat is verbluffend. De mozaïeken strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Strijden om eerste plaats

De mozaïeken worden verdeeld in drie klassen namelijk: jeugd tot en met 12 jaar, toekomst van 13-20 jaar en de volwassenen. Ook zijn er nog andere categorieën waarin wordt gestreden om de eerste plaats namelijk werkstukken, bruggen (groot en klein) en objecten.

Dagje uit

De resultaten van dagenlang hard werken ziet u tijdens de Bloemendagen. Bezoek het evenement met de auto of op de fiets. Ook bieden diverse touringcarbedrijven de Bloemendagen als dagtocht aan.

Omdat de deelnemers aan de Bloemendagen zich tot het laatste moment kunnen aanmelden is er geen vaste route. Wel is er een plattegrond en een lijst met deelnemers. Aan de hand daarvan stippelt u een route uit. De medewerkers in de informatiestand helpen u hier graag bij.

Saamhorigheid

De Bloemendagen zorgen al 60 jaar voor een sterk saamhorigheidsgevoel in Anna Paulowna. De inwoners zijn trots op hun dorp en willen dat graag laten zien aan de bezoekers. Naast de mozaïeken zijn de tuinen om door een ringetje te halen en wappert de vlag in de mast. En dit alles in een decor van langgerekte bollenvelden in allerlei kleuren dat op zich al een attractie is.

Extra activiteiten

Ook worden er veel activiteiten georganiseerd zoals curiosa-, kunst- en boekenmarkten en exposities. Ook de Poldertuin, een mini-Keukenhof midden in het dorp, is zeker de moeite waard.

De Bloemendagen zijn goed voor een compleet dagje uit. Kom naar Anna Paulowna en geniet van de kleurenpracht.

Meer informatie op www.bloemendagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna