Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 juli 2012 Kanoroute van 14 kilometer Den Helder - Julianadorp officieel geopend

Waterrijk Den Helder - logo Waterrijk Den Helder heeft er een parel bij. Wethouder Suzanne Den Dulk heeft de maar liefst 14 kilometer lange kanoroute woensdag 4 juli 2012 officieel overgedragen aan alle waterliefhebbers uit Den Helder en daarbuiten. "Als uitvoerder hebben wij samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ons werk gedaan. De route is klaar. Het is nu de bedoeling dat daar volop gebruik van wordt gemaakt. De routes zijn heel gevarieerd en voeren langs bollenvelden, militair erfgoed en natuurlijk schitterende natuur. Wie niet van varen houdt kan natuurlijk ook vissen op een van de vele steigers, langs de route fietsen of wandelen of gewoon lekker zittend in het gras genieten van al het natuurschoon".

Vanaf de Doggersvaart trok wethouder Den Dulk met een gezelschap van 25 deelnemers naar de Waddenzeestraat. Leden van de Kanovereniging Phoenix namen de meer onervaren kanovaarders onder hun hoede. De stichting Herstelling Den Helder had voor de gelegenheid een vlet (soort fluisterbootje) beschikbaar gesteld. Een prima manier om ontspannen te genieten van de prachtige omgeving.

Bij de steiger aan de Waddenzeestraat kon iedereen op zijn gemak uit de kano stappen. Op deze plek heeft Suzanne Den Dulk een plaquette op de wand van een van de nieuw aangelegde doorvaarbare duikers bevestigd. "Hierop staat dat we samen met het Hoogheemraadschap werken aan schoon en veilig water. Dit hadden we als gemeente niet alleen kunnen doen. We hebben elkaar nodig." De route is nu echt klaar. Walter Bisseling van Helder Events is er blij mee. "Den Helder heeft er een toeristische trekpleister bij. We gaan de kanoroute zeker promoten!"

Gevarieerde routes

Door de stad en omgeving lopen diverse kanoroutes die de liefhebber kan volgen.

De afstanden variëren van 3 tot 14 kilometer en zijn voor zowel de recreatieve als de ervaren kanovaarder geschikt. De routes hebben elk een eigen karakter. Je kunt de 'Stad en stellingroute' kiezen en een kijkje nemen in het militair erfgoed van Den Helder. Gaat je voorkeur uit naar de vrije natuur? Neem dan de 'Natuurroute' langs het duingebied. De 'Boerenlandroute' voert door landerijen, waar in het voorjaar de prachtige kleurschakeringen van de bollenvelden je tegemoet stralen. De 'Dorpsroute' gaat door Julianadorp en het agrarisch gebied. Je kunt de routes ook met elkaar combineren.

Folder

De kanoroute is aangelegd om de waterkwaliteit in de stad en wijken te verbeteren. Met het waterplan Waterbreed stemmen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Den Helder de activiteiten voor het waterbeheer op elkaar af. Samen zorgen we voor een goed functionerend watersysteem. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna