Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 29 mei 2012 Gratis app Street Museum NL toont verleden in Den Helder in het heden

Met de Street Museum NL App maakt de provincie Noord-Holland cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk. Deze gratis app voor smartphones is vanaf nu beschikbaar in de App Store en Android Market.

Gratis app Street Museum NL

Street Museum NL van het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland - met ruim 1.000 Noord-Hollandse afbeeldingen uit collecties van musea en archieven - haalt het verleden naar het heden. De app toont oude foto's, ansichtkaarten en schilderijen door heel Noord-Holland in het straatbeeld van vandaag.

Gratis app Street Museum NL

Werking van de app

De gebruiker richt de camera van z'n smartphone op de historische plek. Street Museum NL herkent waar hij staat en toont dan een beeld van vroeger in het beeld van nu. Via Twitter of e-mail kan men de historische afbeelding delen met vrienden. Een Google Maps-kaart geeft aan waar in de buurt nog meer historische beelden zijn te ontdekken. De app geeft ook veel toeristische informatie, zoals VVV's, restaurants en fietsverhuur.

Nieuw Noord-Hollands museum

"Noord-Holland is met het Street Museum een groot museum rijker, dat elke dag geopend is. Dit is een mooie manier om ons cultureel erfgoed echt voor iedereen toegankelijk te maken", aldus cultuurgedeputeerde Elvira Sweet.

"Met Street Museum NL heb je gewoon een museum op zak. En dat helemaal voor niets, want je kunt de app gratis downloaden", aldus GTST-acteur Ruud Feltkamp - die de app demonstreert in een video op de website van Oneindig Noord-Holland.

Ruim 1.000 historische beelden beschikbaar

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief en bevat ruim 1.000 afbeeldingen uit de collecties van Amsterdam Museum, Helderse Historische Vereniging, Joods Historisch Museum, Marine Museum, Museum Hilversum, Noord-Hollands Archief, Provinciale Atlas Noord-Holland, Regionaal Archief Alkmaar, Scheepvaartmuseum, Singer Laren, Stadsarchief Amsterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, Streekarchief Gooi en Vechtstreek, Verzetsmuseum, Waterlands Archief, Westfries Archief, Westfries Museum, Zaans Archief, Zaans Museum en diverse historische verenigingen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna