Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 mei 2012 Koninklijke Erepenning voor VV Texel '94

Op zaterdag 12 mei hield VV Texel '94 een receptie ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de vereniging. Burgemeester Giskes reikte tijdens het officiële gedeelte een Koninklijke Erepenning uit aan VV Texel '94.

De burgemeester reikt de Koninklijke Erepenning uit aan het bestuur van VV Texel '94 als blijk van waardering voor de club en alle vrijwilligers die daarbij betrokken zijn. Naast de erepenning ontvangt de vereniging een oorkonde en een afschrift van de door de Koningin betekende beschikking. Bovendien mag de vereniging de afbeelding van de Koninklijke erepenning op briefpapier en dergelijke gebruiken en mag bij de naam toevoegen: Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Verdiensten VV Texel '94:

VV Texel '94 bestaat 100 jaar op 14 mei 2012. De club is opgericht als Sportvereniging Texel, een omni vereniging met 80 leden. Later zijn zij verder gegaan als voetbalvereniging. In 1994 is de vereniging een fusie aangegaan met de Texelse Boys en heette vanaf toen VV Texel '94. Nu heeft de vereniging 550 leden. Het is de grootste voetbalclub van Texel en speelt in een hogere klasse dan andere verenigingen op Texel. Deze bloeiende voetbalclub vervult een belangrijke sociale functie binnen de Texelse gemeenschap. Vanaf 5 jaar kan men al jeugdlid wordt en er wordt veel met de jeugd getraind. De vereniging houdt jaarlijks voor alle elftallen diverse activiteiten en ook nu tijdens het jubileumweekend zijn er voor alle leden activiteiten. De financiële positie van de vereniging is gezond en zowel de vereniging als de bestuursleden zijn van onbesproken gedrag.

Dit is de tweede Koninklijke Erepenning die op Texel uitgereikt wordt. Op 2 februari 1968 bij het 60-jarig bestaan van Excelsior is ook aan hen de Koninklijke erepenning uitgereikt.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koningin heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koningin kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken. De onderscheiding is in 1965 ingesteld door Koningin Juliana. De penning kan door de vereniging zelf worden aangevraagd bij de burgemeester van de vestigingsplaats. Deze speelt de aanvraag door naar de commissaris van de koningin die advies inwint en een voorstel aan de koningin doet. De aanvraag moet worden voorzien van een goede onderbouwen over onder andere de oprichtingsdatum, de activiteiten van de vereniging, de financiële positie en de betekenis en het aanzien van de vereniging en het bestuur. De vereniging dient tenminste 50 jaar te hebben bestaan. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna