Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 mei 2011 Expositie in het gemeentehuis Harenkarspel 29 april t/m 27 mei 2011

Van 29 april tot en met 27 mei is in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn een expositie te zien van kunstschilder en goudsmid Janna van der Oord (1975) en van Ryta Leffers-Tresno, die schilderijen maakt en maskers decoreert.

Janna van der Oord: "ik schilder vaak realistisch, maar beperk me daar niet toe. Men noemt mij wel een duizendpoot." Janna blinkt uit in het schilderen van paarden en bloemen, zo blijkt uit haar collectie. Zij gebruikt olieverf, vaak in combinatie met materiaal als zand en rijstpapier. Regelmatig schildert Janna uit eigen inspiratie, maar werkt ook in opdracht. Naast schilderen beoefent ze ook het ambacht goudsmid. Haar sieraden zijn uitgevoerd in zilver of in combinatie met titaan, edelsteen of een ander metaal. Janna; "ik maak veel schetsen van sieraden zodat ik daar later ontwerpen uit kan kiezen om te maken''. Kortom een veelzijdig kunstenaar.

Ryta Leffers-Tresno is geboren en opgegroeid in Jakarta (Indonesië) en sinds 1970 woonachtig in Nederland. Het maken van maskers naar eigen ontwerp is, naast schilderen en het maken van paverpol beelden, haar grootste passie en hobby geworden.

"Maskers dóen iets met mensen. Ze prikkelen, provoceren en dagen uit. Door maskers toe te voegen aan een voorstelling, worden nieuwe lagen van bewustzijn aangeboord, zowel bij de spelers als bij het publiek. Dit inspireerde mij maskers te creëren niet om alleen te kunnen dragen, maar ook voor thuis of als decoratie voor bijvoorbeeld winkeletalages, kantoor, restaurant, waarbij een masker als een stijlvol inspiratiemiddel kan dienen." In haar maskers werkt Ryta met paverpol, powertex, decoupage techniek, acrylverf, kantwerk en stoffen. Het tekenen en schilderen kan zij met het maken van maskers goed combineren. Bij het vormgeven van de maskers laat ik zij zich inspireren door de natuur, verschillende vormen van kunst, traditionele Venetiaanse maskers en actuele thema's door klanten ingegeven.

Alle maskers zijn uniek in ontwerp en met de hand bewerkt, wat resulteert in een realistisch, gedetailleerd en toch uniek design, meer info: www.hobbyatelieryulan.nl (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna