Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 04 december 2009 Provincie Noord Holland steunt topsport en Olympisch Plan 2028

De provincie Noord-Holland trekt ruim tien miljoen euro uit voor talentontwikkeling, topsportaccommodaties en topsportevenementen. Dat staat in de beleidsnotitie topsport 2010 - 2011.

Gedeputeerde Staten hebben de beleidsnotitie op 1 december 2009 vastgesteld. De provincie wil een impuls geven aan de topsport in Noord-Holland en een concrete bijdrage leveren het Olympisch Plan 2028.

Het topsportbeleid is een verbreding van het huidige sportbeleid, waarbij de provincie zich vooral richt op de breedtesport. Zo heeft de provincie een jeugdsportfonds opgericht voor minder daadkrachtige kinderen en ondersteunt ze diverse sportevenementen. Gedeputeerde Meerhof: "Breedtesport en topsport kun je niet los van elkaar zien. Ze hebben elkaar nodig. De breedtesport is de kweekvijver voor de top, die op zijn beurt met zijn helden en aandacht een positieve invloed heeft op deelname aan sport in het algemeen. Daarom is het belangrijk dat we zowel aan de basis als aan de top investeren."

Kloof dichten

De provincie wil met het topsportbeleid de breedtesport en topsport dichter bij elkaar brengen. Het leeuwendeel van het geld wordt geïnvesteerd in hoogwaardige sportvoorzieningen die ook toegankelijk zijn voor de breedtesport. Daarnaast is er geld beschikbaar voor het verbeteren van de doorstroom van talent naar de topsport en het ondersteunen van topsportevenementen. De provincie geeft prioriteit aan judo, synchroonzwemmen, waterpolo, handbal, hockey, honkbal en softbal. Essentieel bij de uitvoering van het topsportbeleid is de samenwerking met gemeenten en topsportorganisaties.

Olympische Spelen 2028

Met het topsportbeleid wil de provincie een concrete bijdrage leveren aan het Olympisch Plan 2028. Gedeputeerde Rob Meerhof: "Als we willen dat de Olympische Spelen in 2028 weer naar Nederland komen, moeten we met z'n allen onze schouders eronder zetten. Dat betekent niet alleen praten en lobbyen, maar ook investeren. Bijvoorbeeld in toekomstige kampioenen en accommodaties."

Noord-Holland maakt, net als de overige elf provincies en veel andere organisaties, deel uit van de alliantie 'Olympisch Vuur'. De deelnemende partijen onderschrijven de ambitie van het Olympisch Plan 2028 om 'heel Nederland naar Olympisch niveau' te brengen en hebben tevens toegezegd dat zij ieder vanuit hun eigen maatschappelijke rol een bijdrage leveren aan het realiseren van die ambitie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna