Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 november 2009 Sporten met een chronische aandoening

Van 6 tot en met 14 november 2009 wordt de landelijke 'week van de chronisch zieken' georganiseerd. Via de website: www.chronischziek.nl krijgt u meer informatie over de inhoud van deze week. Sportservice Noord-Holland grijpt deze week aan om de aangepaste sportmogelijkheden in de regio te presenteren.

Aangepast sporten

Sport doet goed, dat weten wij allemaal. Juist voor mensen met een chronische aandoening kan beweging tot een verbeterde uithoudingsvermogen, spierkracht en motoriek leiden. Soms geeft de aandoening te veel beperkingen om aan te kunnen sluiten bij reguliere sportactiviteiten. Gewoonweg omdat het tempo of de intensiteit te hoog is. Speciaal voor deze mensen is er een aanbod van aangepaste sporten. Dit zijn activiteiten die afgestemd zijn op de mogelijkheden van de doelgroep.

Groot sportaanbod

De diversiteit in het sportaanbod is groot. U kunt hierbij denken aan verschillende zwemactiviteiten in verwarmd water, wandelen of kanoën. Er zijn ook diverse fitnesscentra en oefengroepen in de regio met speciale aangepaste sportprogramma's. Sommige activiteiten worden uitgesplitst in groepen met aandoeningen als COPD, (ex)-hart patiënten, fibromyalgie en reuma, CVA of diabetes.

Op de vernieuwde website www.aangepastsporten.info kunt u het volledige sportaanbod bekijken. De activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een chronische aandoening worden aangegeven met het icoontje van een vlinder.

Voor persoonlijk contact kunt u bellen met Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten Sportservice Noord-Holland Tel. (0224) 21 47 74.

Ook kunt u via deze weg aangeven dat u op de hoogte wilt blijven van het aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland. De digitale nieuwsbrief wordt u dan regelmatig toegestuurd. Ook verenigingen die met het idee rondlopen te starten met een sportgroep voor de doelgroep chronische aandoening kunnen voor ondersteuning terecht bij de regiomedewerker. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna