Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 23 september 2009 Ruim vier miljoen extra voor rijksmonumenten in Noord-Holland

Voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland heeft het Rijk 4,4 miljoen extra geld beschikbaar gesteld. De provincie Noord-Holland voegt de gelden toe aan de bestaande uitvoeringsregeling programma musea, monumenten en archieven 2009-2011. Hiervoor had de provincie al 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De provincie investeert in het cultureel erfgoed van Noord-Holland. Daarbij gaat het vooral om het behoud en het verbeteren van de publieke toegankelijkheid.

Het Rijk heeft begin september besloten om voor alle provincies extra geld beschikbaar te stellen. Met dit geld wordt een flinke impuls gegeven aan de regionale werkgelegenheid en het draagt tegelijkertijd bij aan de instandhouding van het cultureel erfgoed. De provincies mogen bepalen welke restauratieprojecten daarvoor in aanmerking komen.

De provincie Noord-Holland had voor de periode 2009-2011 al tien miljoen euro beschikbaar gesteld voor de restauratie voor minimaal 10 projecten. De investering van de provincie betekent een "ondersteuning in de laatste stap" voor initiatiefnemers die musea, archieven en beschermde monumenten willen behouden voor een brede publieke toegankelijkheid. Voorwaarde is dat het merendeel van de benodigde middelen al bij elkaar is gebracht.

In 2008 heeft de provincie in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed 14 projecten gesteund. Bij die projecten bleek dat er veel bereidheid was om forse eigen bijdragen voor behoud in te zetten. Echter, met inbegrip van reguliere subsidies van Rijk en gemeenten blijven er bij de meeste projecten tekorten die meestal alleen na lange tijd kunnen worden weggenomen. Omdat hierdoor verdergaand verval ontstaat, wil de provincie bijdragen in de tekorten voor behoud van waardevolle (religieuze) monumenten.

Uitvoeringsregeling

Voor projecten die in aanmerking willen komen voor een bijdrage geldt dat het merendeel van de benodigde middelen al bij elkaar moet zijn gebracht. Overige voorwaarden zijn opgenomen in de Uitvoeringsregeling musea, archieven en monumenten 2009. Deze regeling en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.noord-holland.nl (subsidieloket). Subsidieaanvragen voor het jaar 2009 kunnen worden ingediend tot 1 oktober 2009.† Voor de jaren 2010 en 2011 kunnen subsidieaanvragen worden ingediend tussen 1 juni en 1 september van het betreffende jaar. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna