Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 21 september 2009 Noord-Hollandse scholieren gratis naar nieuwe speelfilm De Storm

Noord-Hollandse middelbare schoolklassen kunnen gratis of met korting naar de nieuwe Nederlandse speelfilm 'De Storm'.†Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maakt het mogelijk dat zoveel mogelijk scholieren klassikaal de film 'De Storm' kunnen zien. De film over de watersnoodramp van 1953 gaat donderdag in première.

Dijkgraaf Luc Kohsiek: "'De Storm' biedt ons een prachtige kans om jongeren in ons gebied aan te spreken. We leven hier immers allemaal onder zeeniveau en de harde lessen van de Watersnoodramp in 1953 gebruiken we om beter in te kunnen spelen op stormen die zullen komen."

De bioscopen en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nodigen alle scholen van het voortgezet en middelbaar onderwijs uit om 'De Storm' te bezoeken. Zie de actiesite www.hhnk.nl/destorm.

Het hoogheemraadschap betaalt aan elk kaartje een euro mee en de bioscopen in Alkmaar, Beverwijk, Castricum, Den Burg, Den Helder, Heerhugowaard, Purmerend, Schagen en Zaandam hanteren speciale tarieven. Als de scholen besluiten de Cultuurpas die zij jaarlijks krijgen van het Ministerie van Onderwijs hiervoor te gebruiken, kunnen de scholieren de film zelfs gratis bezoeken. Het waterschap hoopt zo leraren te motiveren om aandacht te besteden aan het onderwerp. Leerlingen die hun werkstuk of spreekbeurt mailen, maken kans op mooie prijzen van 'De Storm'.

Verhaal over veiligheid is actueler dan ooit

Het aangrijpende verhaal van de watersnoodramp in '53 is actueler dan ooit: kleine dijkdoorbraken hebben de discussie gestart over de veiligheid van Nederland bij een veranderend klimaat. Met extremere regenval, een dalende bodem en een stijgende zeespiegel is Nederland in toenemende mate kwetsbaar.

Een groot deel van de werkzaamheden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn dan ook gericht op veiligheid en het houden van droge voeten. Denk in dat kader aan dijkversterkings-projecten en het aanleggen van waterbergingen.

Rampoefening FloodEx

Waterschappen oefenen ook geregeld wat ze moeten doen als overstroming of wateroverlast dreigt. Zo vindt in Noord-Holland deze maand een grote internationale rampoefening plaats onder de naam FloodEx, waarin ook Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een duidelijke rol speelt.

Zoveel mogelijk scholieren naar 'De Storm'

De bioscopen en het hoogheemraadschap benaderen zoveel mogelijk scholen in hun werkgebied (Noord-Holland boven het Noordzeekanaal incl. Texel) om klassen in te plannen voor de voorstellingen in de verschillende theaters.

Het bezoeken van de film is geschikt voor de vakken/pakketten Aardrijkskunde, Geschiedenis en Maatschappijleer, maar ook†voor Nederlands en Kunstzinnige Vorming. Geïnteresseerde docenten en leerlingen kunnen meer informatie vinden op www.hhnk.nl/destorm.

Toekomstvisie vanuit de waterschappen

De visie vanuit de waterschappen over het toekomstige waterbeheer in Nederland is dat alleen het verhogen van kades en dijken in de toekomst niet meer voldoende is: "We moeten het water meer ruimte geven, voordat het deze ruimte zelf neemt." Door heel Nederland voeren de waterschappen hiervoor watermaatregelen uit. Zo ook binnen dit gebied.

Op de website van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, www.hhnk.nl, is veel informatie te vinden over projecten in deze regio (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna