Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 16 september 2009 Veiligheidsmaatregelen bij Luchtshow Heldair op 19 september 2009

Zaterdag 19 september kunt u van 13.30 tot 16.30 uur genieten van de Luchtshow Heldair. Zoals we allemaal weten is een luchtshow een prachtig evenement, maar niet zonder risico. Daarom worden door de gemeente Den Helder maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Veiligheid voorop

Volgens de Regeling Luchtvaartvertoning moet het zogenaamde ‘vertoningsterrein’ afgezet worden voor bezoekers. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen bij eventuele ongelukken. Bij de laatste twee vliegshows hebben bezoekers de afzettingen echter genegeerd. De afzetlinten werden doorgeknipt en publiek bekeek de vliegshow binnen het afgezette gebied. Ook aanwijzingen van verkeersregelaars, handhavers en politie werden in de wind geslagen. Deze ervaring was aanleiding voor de burgemeester van Den Helder om dit jaar extra maatregelen te nemen en zo de veiligheid rondom de vliegshow te waarborgen.

Noodverordening

De burgemeester van Den Helder heeft besloten een noodverordening af te geven voor de vliegshow Heldair voor het deel van het vertoningsterrein dat buiten het vliegveld ligt. Het gaat hier om het gebied ten noorden van het vliegveld dat onderdeel uitmaakt van het vertoningsterrein (DOK-circuit en grasveld daar ten westen van). Met de politie is afgesproken dat deze direct optreedt bij elke overtreding van deze verordening. De noodverordening geeft de politie hierbij extra middelen om te handhaven. De noodverordening betekent onder andere dat als u zich toch in het afgezette gebied bevindt, u wordt verwijderd en voor bepaalde tijd wordt opgesloten.

Afzetting gebied

De noodverordening geldt tijdens de vliegshow op zaterdag 19 september 2009 van 13:30 tot en met 16:30 uur voor het gebied dat op bijgaande kaart is aangegeven. Het gebied waarvoor de noodverordening geldt wordt met borden, hekken en lint afgesloten voor al het publiek. Tijdens de vliegshow zijn de kruispunten Kortevliet/Doggersvaart, Torplaan/Guldemondweg en de parallelweg naast de N250 afgesloten voor al het verkeer, uitgezonderd hulpdiensten. Ook het fietspad langs de N250 is voor een gedeelte niet vrij toegankelijk. Hier moet u zich houden aan de aanwijzingen van de politie en verkeersregelaars. Ook mag u op dit gedeelte van het fietspad niet stilstaan. Bewoners en bedrijven in het gebied krijgen ontheffing, zij kunnen op vertoning hiervan het gebied betreden.

Uw veiligheid, onze zorg!

De gemeente Den Helder vraagt u via deze weg u nadrukkelijk om de afzettingen tijdens de vliegshow Heldair te respecteren. Het gaat hier immers om uw veiligheid tijdens het bekijken van luchtshow! Mocht tijdens de vliegshow blijken dat publiek de noodverordening massaal overtreedt, dan trekt de gemeente de vergunning van de vliegshow in en wordt het evenement direct beeindigd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna