Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 08 september 2009 Week van de Vooruitgang, wandel of fiets mee van 13 tot en met 23 september 2009

De Week van de Vooruitgang is door het succes van voorgaande jaren verlengd. In heel het land worden van 13 tot en met 23 september 2009 milieuvriendelijke activiteiten gehouden. De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week: een campagneweek voor een schoner milieu en het zuinig omgaan met energie. De samenwerkende gemeenten van de Milieudienst Kop van Noord-Holland hebben besloten om ook dit jaar actief mee te doen met deze actieweek.

Programma Zondag 13 september 10.30 uur: Walkabout

Een ommetje maken na het werk of in het weekend is in elke gemeente mogelijk.

Op alle verzamellocaties wordt om 10.30 uur gestart. Vooraf opgeven is niet nodig. Heeft u zin en tijd, haak aan en wandel mee.

Wieringerwaard, start Watertoren, rondje Pishoek, 10-12 kilometer. Wethouder Fijko van der Laan van de gemeente Anna Paulowna wandelt mee.

Callantsoog, Groene kerkje in het centrum, 6-8 kilometer. Wethouder Blonk van de gemeente Zijpe wandelt mee.

Dirkshorn, VVV kantoor Dorpsstraat, duur anderhalf uur. Wethouder Jos de Groot van de gemeente Harenkarpsel wandelt mee.

Barsingerhorn, historische tramabri aan de Heerenweg richting Schagen, Kaagpolderroute, 6 kilometer. Een medewerker van de Milieudienst wandelt mee. Schagen, Slotplein, Tolkerroute 6 kilometer, een medewerker van de Milieudienst wandelt mee.

Programma Dinsdag 15 september 10.00 tot 13.00 uur: gratis Fietsadvies

Na het succes van vorig jaar wordt de actie Fietsadvies weer georganiseerd bij de gemeentehuizen van Anna Paulowna, Niedorp, Schagen en Zijpe. De rijwielhandelaren uit deze gemeenten geven u gratis advies en stellen een elektrische fiets beschikbaar voor een vrijblijvend proefritje. Een e-bike is voor de korte afstanden en voor het woon-werkverkeer een goed alternatief voor de auto! Misschien laat u uw auto dan vaker staan, goed voor de portemonnee en voor het milieu!

Woensdag 16 september 10.00 tot 16.00 uur: Fietsen over de Omringdijk

Op verzoek van veel deelnemers van vorig jaar wordt de fietstocht over de Omringdijk van Warmenhuizen naar Winkel herhaald. Wethouder Jos de Groot van de gemeente Harenkarspel ontvangt de deelnemers bij het beginpunt in 't Bolletjescafé in Warmenhuizen. In Schagen kunnen de fietsers gratis het Rijtuigenmuseum bezoeken. Het eindpunt is bij golfbaan 't Regthuys. Een touringcar met een fietsenaanhanger staat klaar om deelnemers die daar gebruik van willen maken, naar het beginpunt te brengen. Neem zelf iets te eten en te drinken mee. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Vooraf opgeven is niet nodig. Heeft u zin en tijd, stap op het zadel en fiets mee.

Donderdag 17 september 20.00 uur: uitleg over Het Nieuwe Rijden

Locaties: raadszalen in de gemeentehuizen van Harenkarspel en Zijpe.

Dinsdag 22 en woensdag 23 september: Ecomobiel vakbeurs

In de Cruise Terminal in Rotterdam wordt de jaarlijkse vakbeurs voor groene mobiliteit Ecomobiel gehouden voor ondernemers, directieleden, wagenparkbeheerders, personen verantwoordelijk voor mobiliteit of logistiek en alle anderen die een professionele interesse hebben in duurzaam vervoer.

Zie voor informatie van de landelijke milieucampagne www.weekvandevoouitgang.nl. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna