Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 08 september 2009 Rolstoelrecreatie in Het Twiske 11 en 12 september 2009

Sportservice Noord-Holland organiseert in opdracht van de Provincie Noord-Holland het project Rolstoelrecreatie in Het Twiske. De Provincie wil permanente sportvoorzieningen in recreatiegebieden ontwikkelen voor mensen met een fysieke beperking. Het doel is dat mensen met een beperking gemakkelijker gebruik kunnen maken van openbare voorzieningen.

Om de nieuwe mogelijkheden te testen wordt een tijdelijk rolstoelhockeyveld aangelegd naast de avonturenspeelplaats. Tijdens het evenement wordt onderzocht wat de wensen en eisen zijn van de doelgroep. Naast rolstoelhockey zijn er tal van activiteiten voor valide en minder valide sporters waarbij het sporten in een rolstoel centraal staat.

Hockey

Op zaterdag 12 september zijn alle rolstoelgebruikers met hun familie en vrienden uitgenodigd om het rolstoelhockeyveld uit te proberen. Centraal staat een rolstoelhockeycompetitie waaraan een vijftal elektrische rolstoelhockeyteams deelnemen. De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met de rolstoelhockeyverenigingen uit de regio: De Kennemer Keien, REVAS Zaansticks, S.G. Purmerend en de Randwijkrollers. Verder is er de mogelijkheid deel te nemen aan een clinic rolstoelhockey.

Rolstoelroute

Naast rolstoelhockey worden ook andere vormen van rolstoelrecreatie aangeboden waarvoor Het Twiske zeer geschikt is. In samenwerking met Yalp en ChampionChip wordt een rolstoelroute uitgezet en de rolstoelbasketballers van Only Friends geven een demonstratie waarbij ook het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen.

Programma

Het programma op zaterdag ziet er als volgt uit:

Cool on Wheels

Om te onderzoeken of ook andere doelgroepen gebruik kunnen maken van een permanente voorziening, wordt op vrijdag 11 september het evenement (S)Cool on Wheels op het tijdelijke rolstoelhockeyveld uitgevoerd. Tijdens dit evenement maken basisschoolscholieren kennis met aangepast sporten. Twee basisscholen uit de omgeving van Het Twiske zijn voor dit project uitgenodigd: De Ranonkel uit Purmerend en Montessorischool Landsmeer. We hopen dat (S)Cool on Wheels mede bijdraagt aan een positievere beeldvorming over mensen met een handicap.

Aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor dit evenement, neem dan contact op met Darryl Blankendal, tel (023) 531 94 75 of email: (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna