Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 27 juli 2009 Afsluitdijkexpresse Wieringen-Wunseradeel gaat deze zomer weer rijden

De Afsluitdijkexpresse Wieringen-Wunseradeel gaat deze zomer weer rijden. Zaterdag 18 juli is de eerste van vijf opeenvolgende zaterdagen dat opgestapt kan worden voor dit dagarrangement. Startpunt is de haven van Den Oever, boekingen gaan via de VVV 's in de Noordkop.

De Afsluitdijkexpresse is een initiatief van Wonderlijk Wieringen. Vorig jaar werd het educatieve dagarrangement geïntroduceerd. Met succes. Het Wieringer bedrijf Hippo Reizen, organisator van touringcarreizen, heeft het initiatief nu overgenomen. Er zal met de eigen bussen van Touringcarbedrijf Rasch worden gereden.

De toekomst van de Afsluitdijk is nog steeds actueel. Er zijn diverse plannen in ontwikkeling om de dijk op te hogen of eventueel andere maatregelen toe te passen om de veiligheid voor inwoners rond het IJsselmeer te garanderen. Rijkswaterstaat kijkt bij de keuze voor het uiteindelijke plan ook naar mogelijkheden voor eventuele combinaties met recreatie en toerisme, energieopwekking of opwaardering van de natuur.

Het educatieve arrangement laat zien, wat de 32 kilometer lange dijk nu al te bieden heeft, waarbij tegelijkertijd een stukje historie wordt meegenomen.

Zaterdag 18 juli is de eerste dag dat de Afsluitdijkexpresse over Wieringen en de Afsluitdijk zal rijden. Vervolgens rijdt de Afsluitdijkexpresse op 25 juli, 1, 8 en 15 augustus.

Voorafgaand aan de start kan een bezoek aan de Zee Verse Vismarkt in Visafslag Hollands Noorden worden gebracht. Om 10.30 begint een rondrit over Wieringen langs villa's voor ingenieurs van de Zuiderzeewerken, waaronder Villa Nieuwland in het MUZ park op Oosterland en langs diverse mooie plekjes. Na een broodmaaltijd, wordt een stop gemaakt bij de Zuiderhaven, waar door Rijkswaterstaat een voorbeelddijk is aangelegd.

Vervolgens wordt een stop gemaakt bij Kornwerderzand. Met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Kazemattenmuseum of informatiecentrum 'De Dijk'. Op de terugweg vanuit de Friese gemeente Wunseradeel, wordt terug op Wieringer bodem een stop gemaakt bij 't Monument met uitkijktoren op de Afsluitdijk.

Waarbij het beeld van Ingenieur Lely, het beeld van de dijkwerker, de zoute Waddenzee en het zoete IJsselmeer, van nabij meegemaakt kunnen worden. En een stukje vaderlandse geschiedenis gaat leven.

Een aantrekkelijke dagattractie voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in de dijk die wereldwijd bekendheid geniet.

Opstappen op de Afsluitdijkexpress inclusief consumpties, lunch en entree kost voor volwassenen 45 euro en voor kinderen tot 16 jaar 25 euro. Reserveren is mogelijk bij de VVV Wieringen, tel: 0227-592220. Meer informatie is te vinden op www.hetgeheimewaddeneiland.nl en de website www.afsluitdijk.net van Wonderlijk Wieringen en het Platform Noard-West Fryslan.

Het idee voor de Afsluitdijkexpress is ontstaan door een samenwerking tussen Wonderlijk Wieringen met ondernemers en musea aan de Noord-Hollandse kant en het Platform Noard-West Fryslân , met ondernemers en musea aan de Friese kant van de Afsluitdijk. Bij elkaar gebracht voor het door LEADER+ gesubsidieerde project 'Samenwerken aan de Afsluitdijk', als vervolg op het onderzoek 'Een dijk van een dijk' van Grontmij|Vandertuuk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna