Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 16 juli 2009 Wethouder slaat eerste paal Sint Boys-DES in Sint Maarten

Wethouder J. de Groot van de gemeente Harenkarspel sloeg vrijdagmorgen 10 juli de eerste paal voor het nieuwe onderkomen van voetbalvereniging Sint Boys-DES in Sint Maarten. Bouwbedrijf De Leeuw uit Schagen 'leende' hiervoor even de apparatuur aan hem uit. De eerste klap was tevens de startslag voor een veel groter project om de leefbaarheid van het kleine plattelandsdorp Sint Maarten te versterken. Hierin zijn drie samenhangende plannen opgenomen.

De eerste paal is het officiële startmoment voor de volgende stap in het leefbaarheidsproces Sint Maarten. Na het dorpsservicepunt en de verbouw van het dorpshuis richt de aandacht zich nu op de rol van sport en recreatie, de school, de openbare ruimte en de omgeving. Daarbij gaat het om aanleg van wandelroutes in en om Sint Maarten (Wandelen met Wielen), de herinrichting van het 'Midden'gebied tussen dorpshuis en rond het dierenparkje ('de levensader') en om de renovatie van de accommodatie van Sint Boys-DES. Deze plannen voor Sint Maarten worden bekostigd door de gemeente, Sint Boys-DES zelf en door de Europese Unie. Er is namelijk een stevige subsidie verkregen uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) en wel vanuit het onderdeel Plattelands Ontwikkelings Programma (POP2).

In de nieuwe projecten speelt de accommodatie van Sint Boys-DES een grote rol. De sportvereniging draait voor 75% op leden van buiten Sint Maarten. Het medegebruik van bewoners uit de regio is essentieel en van belang voor behoud en stimulering van voorzieningen in Sint Maarten zelf. De club is in feite het kloppend hart van het dorp. Vandaar dat de gemeente bij Sint Boys-DES wil zorgen voor een multifunctioneel gebouw, inclusief kleedkamers, kantine en velden. In samenwerking met basisschool De Zwerm worden begeleiders ingezet voor toezicht en (naschoolse) activiteiten. Hiervoor hebben het bestuur van Sint Boys-DES en schooldirectie van De Zwerm een intentieovereenkomst getekend.

Het sportpark van Sint Boys-DES zou verder kunnen worden uitgewerkt tot een uiterst toegankelijk park voor jong en oud met bijvoorbeeld pannaveld, hardlopen, hand-, volley- en basketbal mogelijkheden, jeu de boules, tennis (oefenkooi) etc. Deze multifunctionaliteit past in het gemeentelijk voornemen om kernaccommodaties aanvullend aan elkaar te laten functioneren en versterken.

Voor de renovatie bij Sint Boys-DES is in totaal vijfhonderduizend euro nodig, waarvan de helft vanuit de EU wordt bekostigd. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna