Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 09 juli 2009 Kunstroute Zijpe 2009 - onbekend kunstwerk

Bij een groepstentoonstelling gaat in de pers vaak de meeste aandacht uit naar het werk van de bekendste kunstenaar. Dat is degene die de kar moet trekken: door de aanwezigheid van "Een Grote Naam" krijgt de gehele tentoonstelling cachet, ook al is het werk van die kunstenaar vaak niet eens het meest interessante van het geheel.

In dit eerste artikel van een serie over de Kunstroute Zijpe, waarin iedere keer het werk van één kunstenaar centraal zal staan, wordt hiermee gebroken.

Het tegenovergestelde krijgt allereerst de aandacht: het werk van een totaal onbekende kunstenaar. Sterker nog: de naam van de kunstenaar is niet eens bekend! Van het beeld dat aan de Grote Sloot 121 staat te pronken ontbreekt elke informatie: geen naam van de maker, geen titel, geen jaar van productie.

Dat wil niet zeggen dat dit beeld van Corten-staal geen identiteit heeft, integendeel. Als een stoere poortwachter staat het klaar om het grondgebied waarop het tijdelijk geplaatst is te verdedigen: "Tot hier en niet verder!"

Toch ga je jezelf afvragen hoe zoiets kan: een beeld dat in het verleden met liefde gemaakt is door een kunstenaar, dat uit interesse werd aangekocht door een gemeente, die het later om wat voor reden dan ook afdankte (het lag "opgeslagen" in een depot), waardoor het uiteindelijk terecht kwam bij een particulier, die het liefdevol in zijn prachtige tuin plaatste. En nu mag u er ook tijdelijk van genieten.

Indien u informatie heeft over dit beeld kunt u contact opnemen via via de website www.kunstroutezijpe.nl. Meer informatie over de Kunstroute Zijpe 2009, activiteiten en workshops vindt u tevens op deze website. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna