Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 juli 2009 OfficiŽle opening van de 16e kunstroute Zijpe

Afgelopen zondag 21 juni vond in de kerk van Sint Maartensbrug onder grote publieke belangstelling de officiële opening van de 16e Kunstroute in Zijpe plaats.

Roland de Jong, voorzitter van de stichting kunstroute zijpe i.o. schetste een beeld van hetgeen de kunstroute dit jaar allemaal te bieden heeft.

Naast een grote diversiteit aan kunstuitingen: fotografie, video, schilderkunst, beeldhouwkunst laat de kunstroute zich ditmaal vooral van de vrolijke kant zien, niet in de laatste plaats door de vele diervormen die er te zien zijn: koeien, katten, vissen (orca) en een giraffe die er uitziet als een konijn of een konijn die er uitziet als een giraffe?

Ook zijn er kunstwerken gerealiseerd langs de Grote Sloot in het kader van het project met als thema "Kunst ontmoet kunst". Vijf professionele kunstenaars werkten op een inspirerende wijze samen met amateurkunstenaars en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen in Zijpe. Uitgangspunt van dit project is dat er ontmoetingen zouden plaatsvinden†tussen mensen die op verschillende manieren met kunst omgaan: beroepsmatig, als hobby en educatief. Wethouder van o.a. cultuur, Piet Morsch verrichte de openingshandeling door het kunstwerk van Andr£ Boone in neonletters op te laten lichten.

De stichting richt zich nu alleen op de kunstroute met Jolijn van Dijk als coördinator, die de organisatie ondersteunt nadat is besloten om de administratieve ondersteuning vanuit de gemeente te beëindigen.

Dit past in het cultuurbeleid zoals vastgesteld in de nota "Parels rijgen", waarbij in goed overleg is gekozen voor verzelfstandiging van de stichting.††Ook stond Piet Morsch even stil bij het recente besluit van de provincie om geen subsidie aan de kunstroute te verlenen. Hij liet weten dat de gemeente er alles aan zal doen wat in haar vermogen ligt om het besluit van de provincie terug te draaien. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna