Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 24 juni 2009 Reizend theaterfestival Karavaan: vermaak voor groot en klein

De Westfriese Omringdijk, symbool voor de eeuwenlange strijd van de West-Friezen tegen het water, is van 9 tot en met 26 juli 2009 een inspirerend podium voor reizend theaterfestival Karavaan. Achttien dagen lang reist Karavaan over de dijk met locatievoorstellingen en straattheater. Karavaan brengt dit jaar maar liefst drie bijzondere familievoorstellingen.

Drempelen (8+)

De familievoorstelling Drempelen (8+) van Beumer en Drost is een aanrader: ’Diep in de polder ligt een gebied waar winden waaien en gedachten diep zijn. Waar bij hoog en bij laag beweerd wordt en waar men wegzinkt in traploze dromen. In dat gebied zoeken drie mannen zich een uitweg door van de ene in de andere verbazing te vallen en van daaruit weer op te staan. elkaar niet loslatend in de tomeloze drift het er vooral niet bij te laten zitten en dat is nog maar het topje van de nog net niet gesmolten ijsberg’.

Rode Aarde (10+)

Rode Aarde (10+) van Speeltheater Holland is een indringend en waar gebeurd verhaal over Nongqawuse, een viertienjarig meisje dat de geschiedenis van het eens zo machtige Xhosa volk in Zuid-Afrika ingrijpend veranderde. De voorstelling is een visuele vertelling met prachtige Afrikaanse muziek, zang, dans en poppen. Rode Aarde is meer dan een voorstelling; het is een Afrikaans avontuur! Na afloop kan het hele gezin aanschuiven bij een Zuid-Afrikaanse Braai (BBQ).

Later (8+)

Unieke Zaken brengt LATER (8+) een beeldende, humorvolle en muzikale voorstelling over 'tijd'. Wat is tijd? Augustinus van Hippo schreef 1500 jaar geleden al: ‘Zolang niemand het mij vraagt weet ik het precies. Maar als ik het iemand probeer uit te leggen, lukt dat niet.’ Het echtpaar Alberta en Otto kan met de tijd spelen. Ze willen de tijd manipuleren en de loop der dingen zelf bepalen. Maar snel wordt duidelijk dat de tijd met hen speelt. De tijd is ze te snel af, loopt achteruit, versnelt, kruipt, staat stil, vliegt of slaat op hol. Op lichtvoetige wijze speelt Unieke Zaken een spel met werkelijkheid en fantasie, met droom en illusie.

Een feestje op straat

Karavaan komt dit jaar weer met de allerbeste straatacts uit binnen- en buitenland naar Noord-Holland. Onder de noemer ‘Karavaan komt er aan!’ reist het straattheater in de week voor de opening van Den Helder naar Castricum. Vanaf 9 juli 2009 toert de straattheaterkaravaan over de Westfriese Omringdijk met bijzondere straatacts voor groot en klein.

Het complete programma met speeldata, locaties, aanvangstijden en toegangprijzen staan op www.karavaan.nl, de online kaartverkoop is gestart. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna