Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 18 juni 2009 Feestelijke presentatie stripalbum Elsje in Ecomare op 24 juni 2009

Woensdag 24 juni wordt in Ecomare het stripalbum OENK! gepresenteerd. Hoofdpersonages in het boek zijn een zeehondenpup en Elsje, een stripfiguur bekend uit alle regionale dagbladen. Het eerste exemplaar van OENK! Wordt uitgereikt aan Rob van Bavel, hoofdredacteur van het stripblad Eppo.

Hoofdpersonages in het album zijn een zeehondenpup en Elsje, een stripfiguur bekend uit alle regionale dagbladen. In het verhaal OENK! vindt Elsje een zeehond op het strand en komt er vervolgens niet meer vanaf.

Reden genoeg om voor de presentatie van het album Ecomare te kiezen, waar zeehondenopvang ook een deel van de activiteiten is. Bovendien is stripfiguur Elsje sinds 2008 prominent aanwezig in de expositie Hot/Cool te Ecomare, een tentoonstelling over klimaatsveranderingen.

Het eerste exemplaar van het stripalbum OENK! wordt overhandigd door Henriette de Waal, hoofd marketing en communicatie van Ecomare aan Rob van Bavel, hoofdredacteur van het Stripblad Eppo.

Rob van Bavel is een van de aanjagers van de Nederlandse strip. Onlangs blies hij het strip blad Eppo nieuw leven in. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de Stripbeurs Breda.

De makers Gerben Valkema en Eric Hercules zullen bij de presentatie natuurlijk ook aanwezig zijn. Valkema (tekeningen) werkt naast Elsje voor de Donald Duck. Hercules (scenario) is onder meer schrijver voor Jan, Jans en de Kinderen. De albums van Elsje verschijnen bij Complot Uitgevers Texel.

Iedereen is hartelijk welkom bij de presentatie. Alle bezoekers ontvangen een bijzondere prent van Elsje.

Programma

16.00 Ontvangst
16.15 Overhandiging eerste exemplaar, met korte inleidingen van Henriette de Waal en Rob van Bavel
16.40 Fris en borrel (Bron: EcoMare)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna