Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 15 juni 2009 Gemeente Den Helder presenteert boek over Sail tijdens opening Passantenhaven

In het weekend van 12 t/m 14 juni was het feest op Willemsoord. Afgelopen weekend werd de nieuwe passantenhaven geopend. De opening ging gepaard met veel feestelijke activiteiten. Een daarvan was de presentatie van het door de gemeente uitgegeven boek ‘Tall Ships’ Races 2008 Den Helder’ op zaterdag 13 juni. Daarmee werd ook het startschot gegeven voor de verkoop van dit prachtige fotoboek.

In de zomer van 2008 was Den Helder finishhaven van de Tall Ships’ Races 2008. Tussen 20 en 23 augustus lag de haven vol met 76 zeilschepen uit alle windstreken en bezochten zo’n 350.000 bezoekers een zinderend zeilfestijn. Het waren prachtige, feestelijke dagen waar alle inwoners van de stad en vele bezoekers zichtbaar van hebben genoten.

Verkoop via boekhandel en VVV

Tijdens Sail 2008 heeft John van Helvert een fotorapportage gemaakt in opdracht van de gemeente. Een selectie van zijn werk is opgenomen in een fotoboek dat is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 5500 exemplaren bestemd voor de verkoop. ‘Tall Ships’ Races 2008 Den Helder’ is een prachtig fotoboek geworden in een hoge kwaliteit. Het boek kost € 14,95 en is vanaf zaterdag 13 juni 12.00 uur te koop op de volgende adressen:

Willemsoord

De gemeente heeft niet voor niets gekozen voor Willemsoord als locatie voor de introductie van het boek over Sail 2008. De voormalige rijkswerf was tijdens de vier TSR dagen het bruisende middelpunt van vele activiteiten die uitstekend passen in de historische, nautisch-maritieme sfeer. De passantenhaven maakt daar ook dankbaar gebruik van en is een prachtig nieuw visitekaartje voor de stad.

Opening passantenhaven

De opening van de passantenhaven vondt plaats op zaterdag 13 juni om 15.00 uur. In het hele weekend was er van alles op Willemsoord te beleven. Het weekend begon met de botterwedstrijd op vrijdag 12 juni. Zaterdag was de dag van de officiele opening. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna