Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 april 2009 Opening Historisch Informatie Punt in bibliotheek Wieringerwerf

Opening Historisch Informatie Punt op woensdagmiddag 22 april 2009 in de bibliotheek van Wieringerwerf, Loggersplein 4, telefoon (0227) 601728. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis.

Inhakend op de brede maatschappelijke belangstelling voor lokale geschiedenis en cultureel erfgoed opent KopGroep Bibliotheken dit voorjaar in verschillende bibliotheekvestigingen Historische Informatie Punten. Dit gebeurt met subsidie van de provincie Noord-Holland.

Woensdagmiddag 22 april wordt om 15.00 uur een Historisch Informatie Punt in gebruik genomen in de bibliotheek van Wieringerwerf. Rein Koolen, voorzitter van het Genootschap voor de geschiedenis van Wieringermeer, vertelt iets over de geschiedenis van de regio aan de hand van een aantal boeken over de Wieringermeer. Aansluitend geeft burgemeester Leegwater het officiele startsein.

Het Historisch Informatie Punt is ingericht in samenwerking met het Genootschap voor de geschiedenis van Wieringermeer. Ook het Regionaal Archief uit Alkmaar heeft een belangrijke rol gespeeld. In de vitrinekasten zijn voorwerpen te zien die te maken hebben met de aanleg van dijken en informatie over de plannen die gemaakt zijn voor de Zuiderzeewerken. Op een televisiescherm wordt een korte film vertoond over de aanleg van een dijk. Uiteraard is er ook foldermateriaal beschikbaar en zijn er boeken over de regio te vinden. De computer geeft toegang tot oude regionale kranten van het Regionaal Archief in Alkmaar.

KopGroep Bibliotheken vindt het belangrijk om een breed publiek kennis te laten maken met de geschiedenis van de eigen woonplaats en het aanwezige culturele erfgoed. Lokale musea, historische verenigingen en het Regionaal Archief zijn hierbij goede samenwerkingspartners. De Historische Informatie Punten zijn permanente voorzieningen in de bibliotheek. Ook in de vestigingen van Den Helder, Callantsoog en Niedorp zijn informatiepunten ingericht.

Voor meer informatie:

Annelies Koelewijn (coordinator Historische Informatie Punten) 0223 - 650004 of Tiny Hoving (vestigingscoordinator Wieringerwerf) 0227 - 601728 (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna