Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 04 Maart 2009 Engelse tuinliefhebbers bezoeken Lentetuin

Vrijdagochtend 27 februari bracht een delegatie van de Royal Horticulture Society een bezoek aan de Lentetuin Breezand. Dit is een vereniging van tuinliefhebbers uit Engeland. Op de Lentetuin willen zij graag bekijken wat de Nederlandse kwekers nieuw op de markt brengen.

De Royal Horticulture Society (RHS) heeft een ledenaantal van maar liefst 400.000. De RHS is gevestigd in Londen met nevenvestigingen in Japan, USA en België. De vereniging bestaat al ruim 200 jaar en de leden zijn tuinliefhebbers in de ruimste zin van het woord, dus niet alleen bloemen, maar ook groenten en bomen. In hun tuinen vind je heel veel grote collecties. Doel van de vereniging is het geven van voorlichting, het in stand houden van botanische tuinen, het verlenen van allerlei hulp aan tuinliefhebbers, de registratie en naamgeving van vele gewassen, het uitgeven van boeken en het houden van shows met als bekendste voorbeeld de Chelsea Show in Londen.

De RHS bestaat uit verschillende commissies en één daarvan is het 'Daffodil and Tulip Committee'. Deze commissie bestaat al ruim 100 jaar en is officieel de registratieautoriteit van Narcissen in de wereld. Aanstaande vrijdag is deze groep aanwezig op de Lentetuin Breezand om te vergaderen en een ronde te maken over de bloementuin. Een bijzondere aangelegenheid. In hun lange bestaan is dit pas de derde keer dat het comité buiten Londen vergadert en voor het eerst buiten Engeland.

Het Engelse 'Daffodil and Tulip Committee' wil graag weten wat de Nederlandse bloembollenkwekers nieuw op de markt brengen. De Lentetuin Breezand is daar een uitgelezen moment voor, vanwege de enorme diversiteit aan nieuwe en gangbare bolgewassen en cultivars. De show is voor vakgenoten een levende catalogus. De RHS zal kijken of er narcissen- of tulpensoorten op de show staan die eventueel in aanmerking komen om deel te nemen aan hun Trials. Ook hopen ze soorten te zien die voor een speciale 'Award for exhibition' in aanmerking komen.

Vele van de Engelsen die vrijdag de Lentetuin Breezand bezoeken schrijven stukken in tuinbladen en journaals. Een uitgelezen kans dus voor de Nederlands blowembollensector om Internationaal aan de weg te timmeren. De RHS heeft tevens intensief contact met het Engelse Koningshuis. Ook is de Engelse Koningin beschermvrouwe van de RHS en bezoekt ze zeer regelmatig tentoonstellingen en tuinen. Website voor meer informatie: www.rhs.org.uk. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna