Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 18 Februari 2009 Presentatie project Van Sipe tot Zijpe 25 februari 2009

Op woensdag 25 februari 2009 om 14:00 uur geeft wethouder Ben Blonk het startschot voor het project ‘Van Sipe tot Zijpe’ in het gemeentehuis te Schagerbrug.

‘Van Sipe tot Zijpe’ is een erfgoedproject ontwikkeld voor de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente Zijpe. Het lespakket is tot stand gekomen met subsidie van onder andere provincie Noord-Holland en gemeente Zijpe. Het doel van het project is de kinderen meer inzicht te geven in de geschiedenis van de gemeente Zijpe in het algemeen en hun eigen dorp in het bijzonder. Door middel van bedrijven- en museabezoeken, beeld- en geluidsmateriaal op cd-rom en het ‘Sipelen’ leren de kinderen op een speelse manier hoe de Zijpe zich heeft ontwikkeld.

‘Sipelen’ laat de kinderen, door middel van foto’s en vragen, de 400 mooiste en meest interessante plekjes en zaken van Zijpe zien.

Op www.vansipetotzijpe.nl vindt u meer informatie over het project.

Fototentoonstelling

Voor het project zijn heel veel foto’s gemaakt van allerlei plekken in de gemeente Zijpe, onder meer om te gebruiken voor het ‘Sipelen’. De fotowerkgroep bestaat uit de volgende fotografen: Edith Spil, Anki Roemer, Danny Blok, Dirk Smit, Do van Dijck, Henk Katuin, Jan Zijp, Piet Lagrouw, Lucien Knol en Hans Juffermans.

Op initiatief van Edith Spil is met een selectie van deze foto’s een tentoonstelling ingericht in het gemeentehuis van Zijpe. U bent van harte welkom de tentoonstelling te komen bezoeken tussen 09:00 uur en 12:00 uur en tussen 13:00 uur en 16:30 uur (op vrijdag tot 15:30 uur). De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 20 maart 2009. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna